Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ. ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ.

...ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΕΓΑΡΑ...

ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/1.

Υπάρχει κάποιος που έχει παρακολουθήσει το θέμα της μετεγκατάστασης των τσιγγάνων του Χαλανδρίου στα Μέγαρα και πιστεύει ότι τα ΜΑΤ πήγαν τυχαία στον καταυλισμό;

Τελικά η κεντρική διοίκηση δεν είναι με το μέρος των Μεγάρων και δεν σέβεται τις αποφάσεις μας. Κάνουν ότι μπορούν για να τους διώξουν από εκεί. Προφανώς χαλάνε κάποιου μεγάλου πολιτικού ή μεγάλου επιχειρηματία την εικόνα!
Ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και πρώην δήμαρχος Αιγάλεω κ. Καλογερόπουλος έκανε τη βρώμικη του δουλειά του και φεύγει.
Ο λαός των Μεγάρων είναι φιλόξενος. Όμως χρησιμοποιούν το γεγονός ότι αυτή η φυλή έχει μέσα της μεγάλο ποσοστό κακοποιών στοιχείων για να πουν εμάς ρατσιστές! Ποιοι μας το λένε αυτό; Αυτοί που είναι ρατσιστές!
Πατήστε στο "Διαβάστε περισσότερα" για να διαβάσετε το ρεπορτάζ της εισβολής των ΜΑΤ.

Μια διμοιρία των ΜΑΤ μαζί με εισαγγελέα εισέβαλαν σήμερα το πρωί γύρω στις 08.00 στο καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι πραγματοποιώντας έρευνα για τυχόν παρανομίες και ναρκωτικά αλλά και την ταυτοποίηση προσώπων και οικείων για να διαπιστωθεί ποιοι και πόσοι διαμένουν στον καταυλισμό. Η έρευνα για παρανομίες αποδείχτηκε άκαρπη και η αστυνομία αποχώρησε.Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν τη σύλληψη μίας γυναίκας.
Ας σημειωθεί ότι υπάρχει απόφαση της Πολεοδομίας για κατεδάφιση του καταυλισμού για τις 25 Φεβρουαρίου, η οποία όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, καθώς ο δήμαρχος Μεγάρων έχει προσφύγει εναντίον της απόφασης, για να αποτρέψει την μετεγκατάσταση τους.
Επιπλέον, όπως μας ενημέρωσε ο Σ. Ρούσσος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης«Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου», τα εντάλματα προς κατεδάφιση μπορούν να εφαρμοστούν μόνο για 16 από τις 42 «παράγκες» που αυτά αφορούν, γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Πολλοί δηλαδή από τους ανθρώπους που έμεναν, είτε απεβίωσαν, είτε έφυγαν από τον καταυλισμό και κατοικούν άλλοι.  Θα πρέπει λοιπόν να εκδοθούν νέα.
Ο κος Στέλιος Kαλαμιώτης, πρόεδρος του συλλόγου των τσιγγάνων κατήγγειλε την σημερινή ενέργεια της αστυνομίας ως "φασιστική και απολύτως λανθασμένη." Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε την ώρα που πήγαινε τα παιδιά του στο σχολείο με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι στόχος ήταν η καταγραφή των παραγκών και η καταμέτρηση όσων μένουν στο καταυλισμό. Επίσης ότι είχε πραγματοποιηθεί καταγραφή και πριν από τρεις μήνες από την Πολεοδομία. "Έχουν μοιράσει πρόστιμα σε πολλούς από 7000 - 9000 ευρώ και ήρθαν και για τους υπόλοιπους" συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Δήλωσε ότι η απόφαση για κατεδάφιση του καταυλισμού είναι η τρίτη κατά σειρά, οι προηγούμενες δύο καθόριζαν ως τόπο μετεγκατάστασής τους τη Λυκόβρυση και το Κ. Χαλάνδρι. Η τελευταία αφορά το όρος Πατέρα στα Μέγαρα ενώ κατά της απόφασης έχει προσφύγει και ο Δήμαρχος Μεγάρων. Στις προηγούμενες αποφάσεις είχε ληφθεί υπόψη και ο Συνήγορος του Πολίτη, ενώ στην τελευταία δεν ρωτήθηκε κανείς. Όπως τόνισε "Κανείς δεν πρόκειται να πάει εκεί" γιατί είναι στο βουνό και μακριά από την κοινωνία. Οι Ρομά του Νομισματοκοπείου είναι κατά 99% δημότες Χαλανδρίου και το πρόβλημα πρέπει να λυθεί σε συνεργασία με το δήμο Χαλανδρίου και την αποκεντρωμένη διοίκηση. Να σημειωθεί ότι οι Ρομά διαμένουν στην περιοχή του Νομισματοκοπείου από το 1971 και τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία της περιοχής.
Τέλος ο κος Καλαμιώτης αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο που είχε γίνει πριν από ένα μήνα όπου συζήτησε το πρόβλημα σε πολύ καλό κλίμα με τη δημοτική αρχή. Μάλιστα πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους ακόμα και της παράταξης του κου Κουράση είχαν ταχθεί με την άποψη των Ρομά, ότι δεν πρέπει να πάνε στα Μέγαρα και ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να διευθετηθεί στα πλαίσια του δήμου.
Κλείνοντας είπε χαρακτηριστικά ότι: "Αντί η κυβέρνηση να κυνηγήσει τους υπαίτιους που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, αντί να μαζέψουν τα κλεμμένα, ξεσπούν άδικα στους τσιγγάνους με πρόστιμα και διώξεις. Εμείς εδώ γεννηθήκαμε, εδώ θάψαμε τους δικούς μας και εδώ θα πεθάνουμε."
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπρέγιαννη
πηγή: avgi.gr