Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Πάλι μέσα πέσαμε!

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που καταχωρήθηκε στον τοπικό τύπο τα σωματεια ΑΡΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ και ΜΕΓΑΡΙΚΟΣ προχωρούν σε συγχώνευση. Οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα και το όνομα ΑΡΗΣ θα χαθεί από τον τοπικό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2009 ο αθλητικός ρεπόρτερ είχε προτείνει και προβλέψει παράλληλα αυτή την συγχώνευση.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο πατώντας εδώ ή στην συνέχεια της ανάρτησης.
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ;
Γράφει ο αθλητικός ρεπόρτερ.
Την φετινή περίοδο και οι 3 τοπικές ομάδες αγωνίζονται σε μια κατηγορία, στην Β' δυτικής Αττικής. Κοιτώντας τον βαθμολογικό πίνακα βλέπουμε ότι οι 3 από τις 5 πρώτες θέσεις έχουν καταληφθεί από τον Μεγαρικό, τον Ευκλείδη και τον Άρη.
Έχουμε βεβαιωθεί όλοι ότι ο Μεγαρικός του χρόνου θα παίζει στην Α' κατηγορία αλλά κανείς δεν μας εγγυάται ότι θα παραμείνει εκεί για να έχουν τα Μέγαρα μια εκπροσώπηση στους μεγάλους της ΕΠΣΔΑ. Η διοίκηση φέτος έχει βάλει τα δυνατά της να ανεβάσει την ομάδα και παρά τις δυσκολίες τα καταφέρνει μια χαρά. Οι αντίπαλες ομάδες φωνάζουν ότι υπάρχει βοήθεια από την διατησία αλλά έτσι οφείλουν για το συμφέρον τους. Οι οπάδοι λένε το ίδιο αλλά αρκετοί από αυτούς δεν έχουν περάσει ούτε έξω από το γήπεδο!
Ο Ευκλείδης έχει φέτος ένα από τα πιο νεανικά σύνολα αλλά και έναν προπονητή με φοβερές γνώσεις και εμπειρία. Ο κ. Μαργέτης είναι ο προπονητής των μικρών, εννοώντας ότι είναι αγαπητός στους μικρούς και όχι μόνο. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά γιατί υπάρχει στήριξη από την ΠΑΕ Βύζας και τον κ. Τραγκουμανίδη σε όλα τα επίπεδα. Είναι όμως σαφές ότι η ομάδα δεν θα καταφέρει να πιάσει την δεύτερη θέση που οδηγεί στην άνοδο γιατλι η κόντρα Μεγαρικού και Απόλλωνα Ποντίων Ασπροπύργου είναι τιτανομαχία για τα δεδομένα της κατηγορίας. Το σύνολο του Ευκλείδη είναι πολύ καλό για την Β' κατηγορία αλλά όχι αρκετό για την Α'. Όσο αφορά την διοικητική οργάνωση, αυτή είναι πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για τα άλλα σωματεία.
Και ερχόμαστε στον Άρη. Μια όμάδα που διαθέτει έναν πολύ αξιόλογο προπονητή που μπορεί να επιτύχει σε οποιαδήποτε ομάδα και να πάει. Μιλάμε για τον Μάκη Παντάζη, γνωστό από την προσφορά του στον Βύζα τα "πέτρινα" χρόνια. Ο Μάκης και πολλοί άλλοι παίκτες τότε, με περίσσιο ψυχικό σθένος έσωσαν πολλάκις την αξιοπρέπεια του ιστορικού Βύζα όταν είχε πέσει στην Δ' Εθνική και στα τοπικά του Πειραιά. Υπάρχει η αίσθηση ότι η παρουσία του Άρη είναι περιττή στο τοπικό ποδόσφαιρο. Όσο δυναμικό παρόν δίνουν οι αθλητές στον αγωνιστικό χώρο, τόσο άφαντη είναι η πλευρά της διοίκησης.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το πόσο θέλει ο καθένας να ασχολείται με τον σύλλογο στον οποίο ανήκει είναι δικαίωμά του. Υπάρχουν και άλλες πιο σημαντικές υποχρεώσεις στην ζωή. Η οικογένεια και η εργασία πάνω από έναν σύλλογο.
Η οικονομική κρίση που διανύουμε είναι φανερό ότι έχει επηρρεάσει τους πάντες. Το θέμα της συγχώνευσης είναι πολλά χρόνια που συζητιέται μεταξύ των παραγόντων. Θέλετε όμως από εγωισμό, θέλετε από οτιδήποτε άλλο, κανένας δεν θέλει η ομάδα στην οποία μετέχει να γίνει θυγατρική άλλης. Με αφορμή την παρουσία των 3 ομάδων μας σε μια κατηγορία φέτος και λόγω των δυσκολιών που έχουν οι ομάδες στο να βρούν χρήματα και να συντηρηθούν, είναι μια καλή στιγμή να καθήσουν σε ένα τραπέζι όλοι και δουν πως θα φτιάξουν έναν δυνατό εκπρόσωπο στο τοπικό ποδόσφαιρο. Οι εμπάθειες πρέπει να μείνουν στην άκρη. Ο παραγωγικός διάλογος πρέπει να ανοίξει με απώτερο σκοπό την εύρεση αξιόπιστων προσώπων που ως παράγοντες θα βρίσκουν πόρτες ανοικτές σε οικονομική και παντός είδους στήριξη.
Οι νέοι είναι το πιο ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Στις μέρες μας τα ενδιαφέροντα τους είναι το ίντερνετ, οι βόλτες με το αυτοκίνητο και στέκια τους οι καφετέριες και τα ορθάδικα. Υπάρχουν παιδιά που θέλουν να έχουν εναλλακτικές επιλογές στην διάθεσή του χρόνου τους. Ένας σύλλογος με πρόσωπα αξιόπιστα και καθαρά θα τραβήξει τους νέους που αγαπούν το ποδόσφαιρο, και όχι μόνο, και θα προσφέρει ένα πολύ σημαντικό έργο στην κοινωνία και στην ανάπτυξη της. Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές από την ενασχόληση με τον αθλητισμό και ειδικά με τον ερασιτεχνικό. Η αξιοπιστία των παραγόντων που συνεχώς αναφέρω, θεωρώ ότι είναι ένα βασικό δεδομένο για τον γονέα που θα θελήσει να σπρώξει το παιδί του σε κάποιο άθλημα (μην ξεχνάμε, δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο...).
Ο νέος σύλλογος που θα προκύψει από μια συγχώνευση, έχοντας όλα τα παραπάνω, δηλαδή αξιόπιστους παράγοντες και στήριξη από παντού, θα τραβήξει μεγάλο αριθμό νέων. Μέσα από τον μεγάλο αυτό αριθμό ένας προπονητής με κατοχυρωμένες γνώσεις και εμπειρία θα διακρίνει και τα ταλέντα των Μεγάρων. Ταλέντα που θα κατευθύνονται στον Βύζα που με τη σειρά του θα έχει την δυνατότητα να στελέχωσει το δυναμικό του με Μεγαρίτες, μια επιθυμία κάθε υγιούς οπαδού.