Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ "ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ";

Από τις 10:30 έως τις 14:30 θα ανοίξουν τα καταστήματα της πόλης μας την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων. Η 28ης Οκτωβρίου θα πεζοδρομηθεί ώστε οι καταναλωτές να περπατήσουν ή να κάνουν το πέρασμά τους με το ποδήλατο χωρίς την ενόχληση των αυτοκινήτων.
Ο εμπορικός σύλλογος και ο τοπικός τύπος μας προτρέπουν να βγούμε από τα σπίτια μας και να καταναλώσουμε μέσα στην τρελή χαρά...
Είναι δεδομένο ότι το λιανικό εμπόριο στα Μέγαρα όχι απλά έχει πεθάνει και του έχουμε κάνει την κηδεία αλλά έχουν τελεστεί και τελούνται όλα τα μνημόσυνα. Τα ξενοίκιαστα και κενά μαγαζιά πληθαίνουν συνεχώς.
Η σωτηρία της αγοράς είναι η "λευκή Κυριακή" ή η ενίσχυση της ρευστότητας του καταναλωτή; Όταν η τοπική ανεργία - ειδικά των νέων που είναι καλοί καταναλωτές - είναι σε τρομακτικά υψηλά επίπεδα και οι μισθοί σε χαμηλά ποια είναι η λύση για την διάσωση του τοπικού εμπορίου;
Οι 4 ώρες την Κυριακή θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με ένα από τα απογεύματα που είναι τα καταστήματα κλειστά, δηλαδή Δευτέρα, Τετάρτη ή Σάββατο.
Το θέμα είναι σοβαρό αν το δούμε σε μία άλλη διάσταση. Θεωρούμε αδιανόητο πολιτικοί και πολίτες που δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι να μην γνωρίζουν ότι η θρησκεία μας επιβάλλει να φυλάμε την Κυριακή. Είναι μέρα αφιερωμένη στον Κύριο.

ΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ" ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ Megara Press ΛΕΜΕ "ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ".

Γραφικά θα πουν κάποιοι ότι ακούγονται αυτά. Στις μέρες της οικονομικής κρίσης που οι επιχειρηματίες έχουν ανάγκη το ρευστό υπάρχουν περιθώρια να κοιτάμε τέτοιες λεπτομέρειες; Αυτές τις πονηρές μέρες που οι χριστιανοί διώκονται (σε άλλα κράτη αποκεφαλίζονται, στην Ελλάδα εφαρμόζουν άλλες μεθόδους) εμείς πρέπει να κρατήσουμε ψηλά τις αξίες και τα πιστεύω μας.

Ναι στην στήριξη της τοπικής αγοράς.
Όχι στην ισοπέδωση των πάντων.

Αυτό που παραξενεύει είναι ότι η διοίκηση του δήμου αρπάζει την ευκαιρία για... happenings. Που κολλάει η ανακύκλωση και το κουκλοθέατρο με το άνοιγμα της αγοράς; Προφανώς για να έχει ο κόσμος κίνητρο να κατέβει να ψωνίσει. Θυμίζει κάτι από εορτασμό παγκόσμιας ημέρας όπου μηχανικά και αντιγραφικά εφαρμόζουμε ότι οι εκσυγχρονιστές μας διατάζουν ή ότι μας προτείνουν να κάνουμε για να είμαστε συμβατοί με την εποχή...
Και τέλος μία απορία. Θα υπάρξουν επαγγελματίες που θα πουν "ποτέ την Κυριακή";
Πάντως για την ημέρα αυτή έχει κηρυχθεί απεργία από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων με συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Η συντακτική ομάδα του Megara Press