Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2008

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΠΟΥΜΠΑΡΙΑ....

Γράφει ο ρεπόρτερ της κουζίνας...
Αργήσαμε λίγο αλλά κάνουμε πράξη την υπόσχεση μας! Σας παρουσιάζουμε την συνταγή για τα παραδοσιακά μεγαρίτικα ΜΠΟΥΜΠΑΡΙΑ, ένα γλυκό με το οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές ολόκληρες! Η ανάδειξη των παραδοσιακών μας προϊόντων και εδεσμάτων είναι βασικό συστατικό στην καλή εικόνα που πρέπει να εξάγουμε. Πάμε λοιπόν...
Για το φύλλο:
2 φλιτζάνια αλεύρι σκλήρο
1/4 φλιτζάνι λάδι
Χλιαρό νέρο, όσο χρειαστεί
Για την γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
3-4 κουτάλιες ρύζι
350 γρ. σταφίδες ξανθές
1 κουτάλια της σούπας κανέλα
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
μισό ματσάκι άνηθος
Φύλλο: Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά συνεχίζοντας να ανακατεύουμε και ζυμώνουμε εως ότου γίνει μια απαλή ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου. Μετά την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.
Γέμιση: Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε πάχος 2 δακτύλων. Το βάζουμε σε τρυπητό, το ζουλάμε μέχρι να βγάλει τα νερά του. Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά και μετά το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε το φύλλο σε κομμάτια 15 Χ 10 εκ περίπου. Κατά μήκος της φαρδιάς πλευράς τοποθετούμε το μείγμα, γυρνάμε τις 2 άκρες για να μην χυθεί το μείγμα και τυλίγουμε. Έπειτα τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Όταν βγουν και όσο είναι ακόμα ζεστά ρίχνουμε λίγο πετιμέζι, λίγη ζάχαρη (κρυσταλλική, όχι άχνη) και λίγη κανέλλα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!