Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΝΔΡΟ ΧΩΡΙΣ ΦΑΤΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.


 Ξυλινη χριστουγεννιατικη φατνη 009180

Δυστυχώς η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει καταφέρει να επιβάλλει τους κανόνες της παντού. Εν μέσω κατοχής και οικονομικού πολέμου μπορεί να υλοποιεί δε με περισσότερη άνεση τα σχέδια της. Ένα από αυτά είναι και η αλλοίωση των χριστιανικών εορτών μέσα από την απλοποίηση και την κατάργηση συνηθειών που έρχονται από πολύ παλιά.
Για να μην πολυλογούμε η διοίκηση Σταμούλη αποτελούμενη από ανθρώπους όλων των ηλικιών και των πολιτικών ρευμάτων (Πασόκους, Νεοδημοκράτες με ή χωρίς καριέρα στο κόμμα, Συριζαίους, ΚΚΕδες), όλοι τους αφοσιωμένοι στο έργο τους, επέτρεψε να χαίρονται οι κυβερνώντες. Άφησε γυμνό από φάτνη το χριστουγεννιάτικο δένδρο της πλατείας Βασιλέως Κωνσταντίνου (κεντρικής) για χάρη αυτών που ονειρεύονται την πανθρησκεία ή την αθεΐα.
Πριν μερικά χρόνια και συγκεκριμένα επί κυβέρνησης ΓΑΠ κυκλοφορούσε η είδηση ότι κάποιοι έκλεβαν το μωρό του Χριστού μέσα από τη φάτνη στην Αθήνα και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ.
Έκτοτε και με αυτήν τη στημένη δικαιολογία κάποιοι δήμαρχοι - με πρώτο αυτόν της Αθήνας - επέλεξαν να μην τοποθετείται φάτνη. Μία άλλη δικαιολογία είναι να μην προκαλούνται οι αλλόθρησκοι. Τα Μέγαρα γιατί να μείνουν πίσω; Και όταν έχουμε να ασχοληθούμε με τα άδεια στομάχια ποιος να ασχοληθεί με αυτό το θέμα;