Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

«η ανωνυμία βλάπτει τη σοβαρότητα και διαστρεβλώνει την αλήθεια»!



Γράφει η Μερόπη Δόλλα, διευθύντρια και εκδότρια της εφημερίδας "Άποψη"

Σε όλη μου τη ζωή ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να κάνω διάλογο με κάποιον που θα μου είχε γυρισμένη την πλάτη. Είναι ξεκάθαρο επομένως γιατί επέλεξα συνειδητά να μην απαντώ στις προκλήσεις ενός ανώνυμου, εμπαθούς και απαράδεκτου ιστότοπου, που για σχεδόν ένα χρόνο τώρα υπάρχει με μοναδικό σκοπό να πετά λάσπη κυρίως κατά της δημοτικής αρχής … με όλες τις «παράπλευρες απώλειες». Το σύνολο σχεδόν του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σας μεταφέρουν τα τεκταινόμενα, ενώ αρκετές φορές παίρνουν θέση σχολιάζοντας. Η επιλογή και οι προτεραιότητες των θεμάτων είναι ευθύνη των εκδοτών ή των διαχειριστών και κατά την ταπεινή μου γνώμη γίνεται με επαγγελματισμό στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Από την άλλη πλευρά, ανώνυμα, υπάρχει ένας ιστότοπος (το Μέγαρα Παράπονα για να μη θεωρήσει κανείς ότι...
έχω πρόβλημα να το αναφέρω) που έχει αναλάβει το ρόλο του διαφωτιστή και εισαγγελέα. «ΚΑΤΑ» σε ότι αφορά στη διοίκηση, «ΚΑΜΙΑ» αναφορά στις αδυναμίες της αντιπολίτευσης. Επειδή όμως αυτό δεν είναι αρκετό και «πιασάρικο» επανειλημμένα έχει εγκαλέσει τον τοπικό τύπο (πλην μιας συγκεκριμένης εφημερίδας την οποία ‘προμοτάρει’ απροκάλυπτα) για ανεπάρκεια. Μας κατηγορεί ότι δεν γράφουμε όλα τα κουτσομπολιά, που τα αναφέρει ως κοσμοϊστορικά γεγονότα, μας θεωρεί «κότες» και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα ότι «τα παίρνουμε».
Λίγο καιρό πριν μας κατακεραύνωνε γιατί ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το ελληνικό πρωτάθλημα του ITF TAEKWON DO που θα γίνει στα Μέγαρα το επόμενο Σαββατοκύριακο, δεν πήρε τη δημοσιότητα που θα έπρεπε. Στο δισέλιδο αφιέρωμά μας όμως και στο πρωτοσέλιδό μας δεν έκανε ούτε μιας σειράς αναφορά. Για τόσο αντικειμενικό ιστότοπο μιλάμε.
Το σκεπτικό, το λεκτικό, οι ανορθογραφίες, τα ασύντακτα κείμενα και η μαύρη προπαγάνδα σαφέστατα παραπέμπουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι ίδιοι επικαλούνται πως παραμένουν ανώνυμοι «για να μην εκβιάζονται» και να λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Υποστηρίζουν με αυτό το σκεπτικό ότι εμείς εκβιαζόμαστε. Είναι τόσο αγράμματοι που δεν καταλαβαίνουν τις αντιφάσεις στις οποίες πέφτουν, δηλαδή από τη μια «εκβιαζόμαστε» και από την άλλη τα «παίρνουμε» (εκ διαμέτρου αντίθετη θέση) για τα όσα γράφουμε. Για τέτοια γελοιότητα μιλάμε.
Μέχρι σήμερα πολλές φορές προτρέπω όλους εσάς τους αναγνώστες μας να «βάλετε πλάτη» στα κοινά. Γράφω και ξαναγράφω ότι από τον καναπέ δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα να αλλάξει, ότι στον αφρό επιπλέουν οι φελλοί και τα σκ… Αφού λοιπόν προσκαλώ όλους σας να κάνετε την υπέρβαση και με τη συμμετοχή σας να βοηθήσετε δεν θα μπορούσα να βγάλω την ουρά μου απέξω. Γι’ αυτό σήμερα παίρνω επώνυμα θέση, στο κομμάτι που άμεσα με αφορά, παρότι θεωρώ κατάντια να αντιπαρατίθεμαι με σκιές.
Στο διά ταύτα λοιπόν: Η Δημοκρατία, αν και ατελές πολίτευμα, λειτουργεί στο φως και με κανόνες. Δημόσια και ενυπόγραφα λοιπόν προκαλώ τον οποιονδήποτε αισθάνεται πως έχει κάτι να πει να αντιπαρατεθούμε όπου και όπως θέλει, αλλιώς ας μας κάνει τη χάρη να εξαιρέσει την «α» από τις εμπαθείς αναρτήσεις του. Οι καταγγελίες, παρότι για κάποιους είναι προσφιλής μέθοδος, για μένα είναι η έσχατη λύση εάν όμως προκληθώ ξανά θα το κάνω και αυτό δεν είναι απειλή, είναι δημόσια και ενυπόγραφη προειδοποίηση.

ΥΓ. Εάν το διαδίκτυο θα βγάλει δήμαρχο εγώ είμαι διατεθειμένη να βάλω και στοίχημα, εσείς που το υποστηρίζετε είστε;; Ααα ξέχασα, αυτό προϋποθέτει να βγείτε από την ανωνυμία.. επομένως δεν το φαντάζομαι.
ΥΓ2. Εκείνος ο φάκελος που θα πηγαίνατε στον τοπικό τύπο και θα περιείχε όλα τα στοιχεία κατά της διοίκησης τι έγινε;; Δεν είμαστε και η Νέα Υόρκη για να χαθείτε..