Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα,
Οι διαπραγματεύσεις για δικαιότερη μεταχείριση των δημοτών του δήμου μας στην επιβολή των διοδίων συνεχίζονται.
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε νέα σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Μεταφορών και Δικτύων. Αποφασίστηκε να επανεξεταστεί η δυνατότητα ικανοποιητικής έκπτωσης σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων στους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας και Ισθμού από την πρώτη κιόλας διέλευση.
Επίσης αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν στο εκπτωτικό πακέτο του 50% στους πλευρικούς σταθμούς για τους δημότες του δήμου μας και οι κατηγορίες οχημάτων της τάξεως ΙΙΙ, δηλαδή τριαξονικά άνω των 2,20μ. όπως π.χ. οι υδροφορείς, οι μεταφορείς κ.λ.π.
Ακόμα αποφασίστηκε...
τα υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ που έρχονται από τη δυτική Ελλάδα και μεταφέρουν σπουδαστές που είναι δημότες μας, να διέρχονται από τους πλευρικούς σταθμούς της Πάχης και της Νέας Περάμου χωρίς να χρεώνονται οι πομποδέκτες τους πρόσθετη διέλευση. Έτσι τα παιδιά μας θα τα παίρνουν οι γονείς από τα ήδη προκαθορισμένα σημεία και όχι από νέα όπως π.χ. τα Goodys.
Όλα τα παραπάνω τα πετύχαμε μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, αλλά δεν μένουμε εκεί.
Κρούσαμε σε όλους τον κόδωνα του κινδύνου έγκαιρα και ήμασταν εμείς αυτοί που φέραμε το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, καλέσαμε τους πολίτες σε κινητοποίηση και ανοίξαμε τις μπάρες στα διόδια της Ελευσίνας. Τώρα έρχονται οι "μετά Χριστόν Προφήτες" να διαμαρτυρηθούν και να κάνουν κινητοποιήσεις.
Βρίσκομαι και θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για το συμφέρον του τόπου και των δημοτών μου. Όμως με τεκμηριωμένο λόγο και επιχειρήματα και όχι με φανφάρες και αοριστολογίες.
Εμείς ενσυνείδητα δεν συμμετέχουμε αύριο στην εκ των υστέρων κινητοποίηση γιατί δεν κοροιδεύουμε τον πολίτη. Θα αγωνιστούμε στην αρένα της διαπραγμάτευσης για να πάρουμε ακόμα περισσότερα.
Μέχρι πριν λίγες ώρες σε αυτή την αρένα πετύχαμε όλα τα παραπάνω και θα συνεχίσουμε.
Άν δεν ικανοποιηθούμε τελικά όπως θέλουν οι δημότες μας τότε θα προβούμε εκ νέου σε σοβαρές και παρατεταμένες κινητοποιήσεις με συγκεκριμένα αιτήματα.
Όσο γι αυτούς που ακόμα και αυτές τις στιγμές, που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, εξακολουθούν να βγάζουν χολή για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα, τους αφήνω στον πολιτικό τους μικρόκοσμο και στην κρίση σας.
Με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη
Ο Δήμαρχος σας.