Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Ας πάρουμε ένα κομπιουτεράκι να δούμε ποια θα είναι η οικονομική αφαίμαξη του άνεργου, του συνταξιούχου, του μισθωτού με τον μισθό ξεφτίλας των 550 ευρώ και όλων των πολιτών με την επιβολή των νέων διοδίων.

Η Ολυμπία Οδός Α.Ε. στα πλαίσια εκπτωτικής πολιτικής προσφέρει ένα πρόγραμμα που λέγεται "Ελευσίνα value". Το πρόγραμμα αυτό αφορά όσους διέρχονται από τον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας και δίνεται έκπτωση έως 60%.
Πως όμως δίνεται αυτή η έκπτωση; Υπάρχουν 6 κλίμακες. Στην τελευταία το αντίτιμο μειώνεται κατά 60% αλλά ΜΟΝΟ για τις διελεύσεις της συγκεκριμένης κλίμακας, και εφόσον αυτές γίνουν στο διάστημα ενός μήνα!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Ας υποθέσουμε ότι ένας εργαζόμενος χρησιμοποιεί την νέα εθνική οδό και για να πάει αλλά και για να επιστρέψει από την καθημερινή εργασία του. Ο μήνας έχει περίπου 22 εργάσιμες, δηλαδή θα περάσει από τα διόδια 44 φορές. Θα πληρώσει 60,58 ευρώ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Οι 5 πρώτες διέλευσεις = 10,50
Οι επόμενες 5 = 8,92
Οι επόμενες 10 (11η - 20η) = 14,70
Οι επόμενες 10 (21η - 30η) = 12,60
Οι επόμενες 10 (31η - 40η) = 10,50
και τέλος από την 41η έως την 44η = 3,36

Ο ίδιος οδηγός στην ίδια διαδρομή προ νέων διοδίων έδινε 3,20 στην Ελευσίνα επί 22 διελεύσεις = 70,40 ευρώ. Δηλαδή περισσότερα. Γνωρίζουμε όμως ότι οι περισσότεροι οδηγοί αρνούμενοι να πληρώσουν διόδια στους εργολάβους - καναλάρχες επέστρεφαν από τον παλιό, κακό και επικίνδυνο δρόμο.

Αν υποθέσουμε τώρα ότι κάποιος συνεχίζει να επιλέγει νέα εθνική οδό για να πάει Ελευσίνα και παλιά για να επιστρέψει Μέγαρα με τις εκπτώσεις θα πληρώσει 36,64 ευρώ αντί του 0 (μηδέν) ευρώ πριν!

Κάποιοι νόμιζαν ότι το ποσοστό της έκπτωσης δίνεται για όλες τις διελεύσεις. ΌΧΙ. Η κάθε κλίμακα έχει την δική της έκπτωση!

Επίσης όλα τα παραπάνω ισχύουν μόνο με τη συσκευή Olympia pass και όχι στο ταμείο, και από την 1η έως την 31 του κάθε μήνα!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ (ελευσίνα value plus) ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ 50% ΈΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑ VALUE ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ.