Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΡΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ"

Σύμφωνα με το επισιτιστικό πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους» της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Γραμμή Ζωής», όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες αλλά και να ανταποκριθούν στα έξοδα για τη σίτισή τους.

Το πρόγραμμα διήρκεσε περίπου 2 χρόνια και βάσει στοιχείων που συνέλεξε η «Γραμμή Ζωής» επιβεβαιώνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ηλικιωμένων εκδηλώνουν φαινόμενα επισιτιστικής ανασφάλειας μέτριας ή σοβαρής πείνας.

Το επισιτιστικό πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους», βοήθησε συνολικά
300 άπορους ηλικιωμένους, οι οποίοι μένουν στους δήμους Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Σαλαμίνας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Περάματος και Μεγαρέων (Μέγαρα, Κινέττα, Νέα Πέραμος).
Η «Γραμμή Ζωής» θεωρεί ότι «είναι κοινωνικά αναγκαίο να συνεχιστεί το επισιτιστικό πρόγραμμα, η ανθρωπιστική αυτή μορφή βοήθειας στους ηλικιωμένους που έχουν βυθιστεί στην πείνα και την ανέχεια, ως δείγμα ελάχιστης προσφοράς».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνδρομή και στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «Είναι καθήκον μας», που υλοποίησε το ίδρυμα, λόγω των έκτακτων αναγκών που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

πηγή: http://gr.greekreporter.gr