Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΕΤΗΣ! ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Ο Παναγιωτης Μαργέτης, επικεφαλής του συνδυασμού ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Μεγαρεων από την 1η Ιανουαρίου 2024 εως την 31η Δεκεμβρίου 2028. Δηλαδή για 5 ολόκληρα χρόνια, ή αλλιώς για 60 ολόκληρους μήνες.

Η αποχή στον δεύτερο γύρο ήταν περίπου 45% ενώ στον πρώτο γύρο ήταν περίπου 33%. Το εκλογικό μας σύστημα μετράει μόνο όσους ψηφίζουν και από αυτούς μόνο όσους ρίχνουν έγκυρο ψηφοδέλτιο. Το λευκό παρα το ότι δίνεται ως εναλλακτική επιλογή καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων αφού απλώς καταγράφεται ως αριθμός και δεν υπολογίζεται ως πολιτική επιλογή.

Θα έπρεπε στον δεύτερο γύρο το λευκό ψηφοδέλτιο να έχει μετρήσιμη βαρύτητα γιατί οι υποψήφιοι είναι μόνο δύο. Δηλαδή ο πρωτος να πρέπει να ξεπεράσει το 50% με τα λευκά να προσμετρούνται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Όσο αφορά στην αποχή να πούμε ότι ο κ. ΜΑΡΓΕΤΗΣ πήρε περισσότερους ψήφους από αυτούς του κ. Σταμούλη στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2019  αλλά και πάλι επιλέχθηκε από το 37% του εκλογικού σώματος.

Ας ελπίσουμε ότι θα ειναι δήμαρχος όλων των δημοτών. Το δήλωσε αλλά από τα λόγια στην πράξη υπάρχει χαώδης διαφορά.

Τέλος τονίζουμε ότι επιβάλλεται ο νέος δήμαρχος να διασφαλίσει την ελεύθερη διακίνηση έκφρασης όλων των ιδεών, ακόμα και αυτών που είναι ενάντια στις δικές του πολιτικές ιδέες.