Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΧΑΝΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (Φωτογραφίες)

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΨΑΧΝΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΛΥΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ LOCKDOWN ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Εδώ και μερικές εβδομάδες ο δρόμος του Χανιού (επισήμως οδός Τριποδίσκου) είναι κλειστός στο ύψος των έργων της εκτροπής του ρέματος της Αγίας Παρασκευής. Το έργο είναι μεγάλης σημασίας για την ασφάλεια της περιοχής σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων και με την ολοκλήρωση του θα δώσει την δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής παραπλεύρως του δρόμου του Αλεποχωρίου, στο αστικό τμήμα του, βόρεια της πόλης των Μεγάρων.

Όλα καλά έως εδώ. Οι πολίτες περιμένουν με ανυπομονησία να δουν το έργο και φυσικά περίμεναν το κλείσιμο του δρόμου του Χανίου, ενός βασικού οδικού άξονα που ενώνει τον μισό κάμπο και κατά συνέπεια τις περιουσίες τους, με την πόλη των Μεγάρων. Τι γίνεται όμως με την εκτροπή της κυκλοφορίας; Δυστυχώς τα νέα είναι δυσάρεστα...

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την εκτροπή μέσα από έναν στενό αγροτικό δρόμο που σε ένα σημείο του μάλιστα (συγκεκριμένα στο σημείο που διασταυρώνεται με τον δρόμο Χανίου) μετά βίας περνάει ένα αυτοκίνητο...

Μια άλλη εναλλακτική οδός που ενώνει τα δίστρατα Χανίου με τον δρόμο του Αγίου Στεφάνου είναι σε άθλια κατάσταση και κατάλληλη κυριολεκτικά μόνο για τρακτέρ ή ανθεκτικά οχήματα. Και φυσικά για οδηγούς οπλισμένους με υπομονή που θα εύχονται να μην συναντηθούν με όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση ώστε να μην βρεθούν βιαίως σε κάποια λακκούβα ή σε κάποιο χωράφι. Τα ποτίσματα των περιβολιών και οι πρόσφατες βροχοπτώσεις έχουν μετατρέψει σε πεδίο μάχης το εν λόγω μέρος!

Δεν υπάρχει καμία υπερβολή στα γραφόμενα μας. Είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού; Είναι αρμόδια ειδικά η περιφέρεια Αττικής και αν ναι πότε θα αναλάβει δράση; Η δημοτική διοίκηση σκοπεύει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των δημοτών;

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:

1) ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΣΤΡΑΤΑ ΧΑΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΑΛΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΚΟΥΒΩΝ.

2) ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΟΛΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΕΤΕΡΗΣ ΟΔΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΗ.

3) ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΟΛΙΑΚΟΥ 

4) ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ.

Όλα τα παραπάνω προτείνονται από κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς και έχουν προκύψει από την κοινή λογική.

Αναγνωρίζουμε ότι το έργο θα είναι μόνιμο και η ταλαιπωρία προσωρινή. Όμως, καλό θα είναι να φροντίσουμε για την οδική ασφάλεια ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και θρηνήσουμε θύματα.

Το Megara Press αναδεικνύει από το 2008 κυκλοφοριακά θέματα και θα συνεχίσει να το κάνει ενεργώντας για το δημόσιο συμφέρον.

Ακολουθούν φωτογραφίες και αναμένουμε τις ενέργειες των αρμοδίων. Είναι βέβαιο ότι και εν μέσω  πανδημίας το κράτος λειτουργεί. Αυτό μένει να αποδειχθεί.