Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Τέλος στα παλιά!

Από: falder.saulder@gmail.com
Για κάποιο λόγο το μπλογκ σίγησε στις εκλογές κι αυτό τελικά ίσως να ήταν καλό γιατί δεν επηρέασε προς καμία κατεύθυνση όσους το διαβάζουν.

Οι εκλογές σχεδόν πέρασαν. Είναι σχεδόν βέβαιο το αποτέλεσμα της άλλης Κυριακής. Οι υποψήφιοι θα είναι δύο και η επιλογή πλέον ξεκάθαρη. Όσοι δεν ψήφισαν τον κύριο Μαρινάκη και επέλεξαν «τρίτους» (ένα 20%), δεν θα τον ψηφίσουν ούτε την Κυριακή. Ο κύριος Μαρινάκης ίσως για πολύ κόσμο να θεωρείτο ακόμη και μέχρι προχθές φαβορί λόγω «μικρών αντιπάλων» αλλά να που δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Να που τελικά κάτι δεν έκανε καλά αυτά τα 4 χρόνια και οι πολίτες όχι μόνο δεν του έδωσαν πρωτιά αλλά παραλίγο να τον πάνε δεύτερο…
Ναι, αν δεν είχε προκύψει και το θέμα των Ρωμά πριν λίγες μέρες, μπορεί όντως η πρωτιά να ήταν πιο ενισχυνένη και ίσως και σίγουρη για τη δεύτερη Κυριακή. Τώρα; Είναι απολύτως αμφίβολη. Τι κι αν εδώ και 2 μήνες επιδιορθώθηκαν αρκετοί δρόμοι; Οι πολίτες κατάλαβαν ότι είναι αστείο να γίνονται έργα λίγο πριν τις εκλογές, έργα που παρακαλάγαμε να γίνουν 4 ολόκληρα χρόνια και δεν έγινε τίποτα απ’ αυτά. Ο κύριος Μαρινάκης, για να δράσει με τόσο «αστείο» τρόπο, προφανώς θεώρησε δεδομένη την ψήφο μας και τη νίκη του. Δυστυχώς γι αυτόν, κι ας λένε σήμερα οι συνεργάτες του ότι «η Νέα Πέραμος δεν τον ψήφισε» για να δικαιολογήσουν την οριακή του νίκη και τη σχεδόν βέβαιη ήττα που έρχεται, ο Μεγαρικός λαός είναι πολύ ώριμος για να κατανοήσει όσα γίνονται γύρω του και να θελήσει άμεσα την αλλαγή.

Τέλος στα παλιά λοιπόν. Αν και δεν θεωρώ ότι ο κύριος Σταμούλης είναι ο καταλληλότερος για δήμαρχος της πόλης, θεωρώ ότι σε αυτόν θα πρέπει να βασίσουμε τις ελπίδες μας αν θέλουμε να δούμε επιτέλους κάτι να αλλάζει σε αυτή την πόλη προς το καλύτερο. Αν θέλουμε να παραμείνουν ίδια τα θέματα και τα προβλήματα του δήμου, ας δώσουμε στον κύριο Μαρινάκη την ευκαιρία να τα συνεχίσει για άλλα 4 χρόνια. Όμως 4 χρόνια είναι ένα πολύ μεγάλο διάστημα για να συνεχίσουμε να ακούμε για εγκαταστάσεις κι άλλων ρωμά στην πόλη μας, για να συνεχίσουμε να οδηγούμε μέσα στις λακκούβες ως τις επόμενες εκλογές, για να ακούσουμε και για άλλες υπηρεσίες που θα φύγουν και θα πάνε στην Ελευσίνα «δίχως οι αγώνες του δήμου να πιάσουν τόπο»… Όχι, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να υποστώ όλα αυτά για 4 χρόνια ακόμη. Καιρός για αλλαγή.