Τρίτη 15 Απριλίου 2014

...ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ - ΚΙΝΕΤΤΑΣ - ΜΕΛΙΟΥ - ΠΑΧΗΣ - ΒΛΥΧΑΔΑΣ - ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ - ΜΑΖΙΟΥ - ΠΕΥΚΕΝΕΑ - ΚΟΤΣΙΝΟΓΗΣ - ΜΑΥΡΑΤΖΑ - ΖΑΧΟΥΛΗ - ΜΟΥΡΤΙΖΑΣ ΒΕΝΙΖΑΣ ΚΤΛ...

Μεγάλη Τρίτη του 2014 μ. Χ. και  ώρα περίπου 2 το μεσημέρι. Ιστορική μέρα για το δήμο μας. Αλλάξαμε όνομα! Από δήμος Μεγαρέων οι φίλοι θα μας φωνάζουν "Δήμος Μεγάρων - Νέας Περάμου".
Οι πεφωτισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν την απόφασή τους!
Το θέμα ήρθε και στη συνεδρίαση της Παρασκευής 11/4 αλλά αναβλήθηκε με ψήφους 14-11 για να επανέλθει. Τι άλλαξε μέσα σε 4 ημέρες; Τίποτα! Ήθελαν να μετρήσουν αντιδράσεις. Αφού είδαν ότι θα κερδίσουν περισσότερα από όσα θα χάσουν.
Το προεκλογικό δώρο του κ. Μαρινάκη προς τους Πευκιώτες - που πρόσφατα έχασε τη Βανέσσα των 1700 περίπου σταυρών - είναι να προστεθεί το όνομα της πόλης τους στην ονομασία του δήμου. Και στους λόγους του θα πει για τα μεγάλα έργα που όντως έγιναν αλλά θα έχει και τον αέρα του δημάρχου που μετονόμασε το δήμο προς όφελος των Νεοπεραμιωτών.
Προηγήθηκαν οι απειλές ότι οι Πευκιώτες θα σηκώσουν τείχη (έτσι είπε ο κ. Παρασκευάς, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Περάμου!) και ο εκβιασμός - παράκληση για ομόφωνη απόφαση.
Φυσικά και ο κ. Γιώργος Μπερδελής έχει δίκιο όταν ζητάει δημοψήφισμα για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Προβλέπεται.
ΟΣΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΧΑΤΙΡΙΑ. Και αυτό γιατί μάλλον θα γνωρίζουν μέσα από δημοσκοπήσεις ότι οι πολλοί θέλουν ο δήμος να παραμείνει ως έχει.
Αυτή η απόφαση θα ακυρωθεί στην πράξη από τους πολίτες.

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ:
Αξιότιμε κύριε Κεφαλόπουλε, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι λένε και γράφουν ότι είναι υποψήφιοι Μεγάρων και Νέας Περάμου ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ! 
ΑΡΘΡΟ 2, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (ν. 3852/2010).

Η συντακτική ομάδα του Megara Press