Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ. ΦΤΩΧΟΙ ΑΛΛΑ... ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!

... η αντίθεση. Το αστέρι του πολιτισμού και της ανάπτυξης
σε τρόφιμα για τους φτωχούς της Ευρώπης...
Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ...

Ποιος θα φανταζόταν ότι θα βρισκόμαστε μέσα στην μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχουμε ευρώ, θα παίρνουμε ευρωπαϊκά προγράμματα και θα είμαστε φτωχοί...
Αχ Ευρώπη! Ευτυχώς που έχουμε εσένα και δεν θα πεινάσουμε!

Διαβάζουμε λοιπόν στον τοπικό τύπο ότι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου διανεμήθηκε ελαιόλαδο σε άπορους της...Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διανομή έγινε στο εργοτάξιο στο Μελί. Την ανακοίνωση υπογράφει ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής κ. Κλεάνθης Βαρελάς.
Σε κάθε περίπτωση μπράβο στον κ. Βαρελά και στην διοίκηση του δήμου που κυνηγά αυτά τα προγράμματα και δίνει ανακούφιση σε κάποιους συμπολίτες μας, κυρίως γονείς παιδιών.

Όμως κανείς μας δε νιώθει υπερήφανος όταν βλέπει τέτοιες ανακοινώσεις. Οργή είναι το μόνο συναίσθημα πλέον που κυριαρχεί και σε αυτούς που έχουν να φάνε αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν. Όχι αγανάκτηση. Και αυτό γιατί από την μία το ευρώ και η Ευρώπη μας έκανε φτωχούς και από την άλλη μας μοιράζει φαγητό για να μας εξευτελίσει.

Συνδέοντας το θέμα με την επικαιρότητα...
Φυσικά πριν έρθει η εποχή της φτώχειας στην Ελλάδα, και αφού τελείωσε η μεγάλη μάσα με τα ολυμπιακά έργα, οι πολιτικοί μας φρόντισαν να εξασφαλίσουν τζίρους και κέρδη στους μεγαλοεργολάβους - καναλάρχες. Φρόντισαν όλοι οι Έλληνες να τους τα ακουμπάμε όταν θα πηγαίνουμε ή θα γυρίζουμε από τη δουλειά μας. Και ημερομίσθιο ανύπαρκτο ή πενιχρό και τα ψιλά στο νταβατζή... Πάνω απ' όλα όμως ΜΕΓΑΡΙΤΕΣ-ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ και όχι απλά Ευρωπαίοι!

*Τρόφιμα μοιράζουν και οι εφοπλιστές στα Μέγαρα και σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί από την μία επισκευάζουν και κατασκευάζουν τα πλοία τους σε ξένα ναυπηγεία, από την άλλη δίνουν κούτες! Τα συμπεράσματα δικά σας...
"Ο λαός πεινάει. Να μην τα πάρουμε;" θα ρωτήσει κάποιος. Αυτή η ερώτηση αποτελεί μέρος μιας συζήτησης όπου ο ερωτών ίσως χαρακτηρίσει τον συνομιλητή του από λαϊκιστή μέχρι συνωμοσιολόγο!

Η συντακτική ομάδα του Megara Press