Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.

Πέρα από κάθε πολιτική γραμμή και πέρα από
προσωπικές προτιμήσεις
η εικόνα εξοργίζει όλους τους Μεγαρίτες.
Η φωτογραφία που βλέπετε κάνει τον γύρο του διαδικτύου από το πρωί της Δευτέρας 24/2, μια ημέρα μετά την κινητοποίηση ενάντια στα διόδια των μεγαλοεργολάβων.

Ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος κ. Βαρελάς Κλεάνθης, ο κ. Χοροζάνης και άλλοι 3 συμπολίτες μας σύρθηκαν στη ΓΑΔΑ και στην Ευελπίδων σαν εγκληματίες και δολοφόνοι.

Το έγκλημα τους ήταν σε απλά ελληνικά το κλείσιμο το δρόμου, δηλαδή η παρακώλυση της συγκοινωνίας... Την στιγμή που οι "Ολυμπιστές" της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου φύτεψαν κάθε 10 χιλιόμετρα διόδια κλείνοντας τον ελεύθερο δρόμο στον Έλληνα πολίτη και σε κάθε ταξιδιώτη.

Όσοι παρευρέθηκαν την Κυριακή στην κινητοποίηση θα είδαν ότι το κλείσιμο του δρόμου διήρκεσε 5 λεπτά περίπου. Το πλήθος του κόσμου δεν είχε σκοπό να κάνει βανδαλισμούς ούτε να έρθει σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Ήθελα απλά και συμβολικά την κατάληψη του ενός ρεύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα διόδια. Τα ΜΑΤ ήρθαν μετά την αποχώρηση του κόσμου από το οδόστρωμα και για να φέρουν φασαρία και μπάχαλο σε μία ειρηνική διαδήλωση. Φυσικά και για να δείξουν με την ωμή βία ποιων τα συμφέροντα υποστηρίζουν.

ΜΑΤΑΤΖΗΣ: "ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΑΣ"
Οι νεαροί υπάλληλοι με τις ασπίδες και τα χημικά χτύπησαν ακόμα και ανήλικα παιδιά ενώ έβρισαν γυναίκες στην ηλικία των μανάδων τους. Επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους με απειλές και ύβρεις.

Όμως όλοι ξέρουμε το επίπεδο αυτών που βρίσκονται σε αυτές τις αστυνομικές δυνάμεις. Η "αφρόκρεμα" της ελληνικής κοινωνίας...

Όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις και τα παιδιά με τα κράνη θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν οργισμένο λαό. Έναν λαό που είδε τον πρώτο δημότη του δήμου, έναν αντιδήμαρχο και άλλους 7 να συλλαμβάνονται επιλεκτικά και έπειτα από διαταγή.

Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι τα προ ημερών γραπτά του facebook και του twitter έγιναν πράξη από μερίδα του κόσμου τότε θα πρέπει να το σκεφτούν καλά πριν ξαναέρθουν...