Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ... ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ. (ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Megara Press)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ!
Κουρκούρι ή Πευκάκια. Όπως και να το πεις το μυαλό του κάθε γηγενή πηγαίνει στο αλσύλλιο στο ανατολικό μέρος των Μεγάρων. Ένας πνεύμονας πρασίνου που παραμένει σχεδόν αναξιοποίητος.


Με το + και το - ζουμάρετε το χάρτη.

Το πεζοδρομημένο τμήμα θα μπορεί να ξεκινά από το κομμάτι που βρίσκεται το σημείο Α στον χάρτη, δηλαδή μετά το δημόσιο κτηνιατρείο και ακριβώς στο ύψος της ανατολικής περίφραξης του Κέντρου Υγείας, ώστε η διασταύρωση να παραμείνει ανοικτή για τα οχήματα.
Το τέλος του θα μπορεί να είναι μετά το σπίτι των προσκόπων και  πριν την διασταύρωση με τον δρόμο που πάει προς το Τεχνικό Λύκειο (σημείο Β).
Μία πεζοδρόμηση από μόνη της δε λέει κάτι. Θα πρέπει να προηγηθούν ή να γίνουν παράλληλα και άλλες ενέργειες όπως νέος και καλός φωτισμός, παγκάκια για ανθρώπους κάθε ηλικίας, κάδοι σκουπιδιών & ανακυκλούμενων υλικών κτλ.
Επίσης θα πρέπει το κυλικείο να λειτουργεί συνεχώς για να εξυπηρετείται ο κόσμος και επιβάλλεται να υπάρχει νυχτερινός φύλακας όλο το χρόνο. Η υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου θα πρέπει να έχει την περιοχή περιποιημένη από όλες τις απόψεις.
Μην ξεχνάμε ότι στο τμήμα που προτείνουμε να πεζοδρομηθεί γίνεται κάθε χρόνο η "Μεγάρων Γη". Ίσως ο χώρος εμπνεύσει και για άλλες εκδηλώσεις του δήμου ή συλλόγων που αναζητούν υπαίθριους δημόσιους χώρους. Οι πρόσκοποι θα έχουν την τιμητική τους.
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση του δρόμου και κυρίως των πεζοδρομίων είναι τριτοκοσμική. Ανισόπεδα, στενά, επικίνδυνα. Στα Μέγαρα δεν έχουμε μόνο αρτιμελείς πολίτες. Υπάρχουν και αυτοί που είναι στα αναπηρικά καροτσάκια και που στον πεζόδρομο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη βόλτα τους με ασφάλεια. Όπως επίσης και οι μαμάδες με τα μωρά τους (αν και οι τελευταίες είναι είδος προς εξαφάνιση καθώς φροντίζει γι' αυτό το πολιτικό μας σύστημα).
Αναμένουμε άρθρα και σχόλια επί της προτάσεως στο e-mail του Megara Press (megarapress@gmail.com).

Η συντακτική ομάδα του Megara Press