Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Η πόλη μας θα γίνει γκέτο γύφτων και δεν θα πάρουμε χαμπάρι

Από: falder.saulder@gmail.com
Δύσκολο να γράψεις κάτι πάνω στο θέμα. Όλα έχουν ειπωθεί, όλα είναι για όλους μας γνωστά και δεδομένα γιατί τα βιώνουμε καθημερινά. Τα βιώνουμε εμείς και τα ξέρουμε αλλά προφανώς όσοι έλαβαν την τερατώδη απόφαση δεν τα έχουν βιώσει ποτέ. Σκέφτηκαν να καθαρίσουν την Αθήνα και να φέρουν τα "απόβλητα" στα Μέγαρα! Είναι πραγματικά απίστευτο.

Δεν ξέρω ποιός φταίει. Αρχικά ακούστηκε ότι φταίει ο δήμος μας που αποκρίθηκε θετικά όταν του πρότειναν την εγκατάσταση των ρομά του Χαλανδρίου εδώ. Μετά ο δήμος είπε ότι δεν εννοούσε τους ρομά του Χαλανδρίου αλλά του Βλυχού. Οπότε η αποκεντρωμένη διοίκηση θα έλεγε κανείς ότι...πήρε την ιδέα του κ.Μαρινάκη και την έριξε για τους ρομά της Αθήνας. Μόλις το θέμα πήρε έκταση ο κύριος Μαρινάκης ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας ότι είναι κατά μιας τέτοιας απόφασης και θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην υλοποιηθεί. Μάλιστα διάβασα σε συνέντευξή του ότι αυτή η απόφαση είναι παράνομη και καταχρηστική και δεν μπορεί να υλοποιηθεί έτσι κι αλλιώς. Πώς όμως μια απόφαση που είναι παράνομη και καταχρηστική επανεκδόθηκε με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο χωρίς καμία αλλαγή; Μήπως τελικά είναι τελεσίδικη; Μπορεί όντως ο δήμος να την προσβάλει νομικά και να την σταματήσει ή είμαστε μπροστά σε μια ακόμη καταστροφή του τόπου μας; Γιατί το γραφείο του δήμου δεν έχει βγάλει έστω μια ανακοίνωση-απάντηση στην επανέκδοση της απόφασης από 23/12; 10 ημέρες σιωπής πάνω σε ένα θέμα που μας αφορά άμεσα σαν τόπο δικαιολογούνται; Φυσικά και όχι. Εκτός αν δεν υπάρχει απάντηση εκ του δήμου.

Όποια κι αν είναι η συνέχεια, ο κύριος Μαρινάκης πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί ουσιαστικά και γρήγορα με το θέμα γιατί αφορά άμεσα και τον ίδιο, την πολιτική του καριέρα και τη θέση του. Δεν εξετάζω το γεγονός ότι πρέπει έτσι κι αλλιώς να βρει λύση ή να προσπαθήσει να βρει για το καλό του τόπου. Είναι δεδομένο. Λέω όμως ότι θα του στοιχίσει την απόλυτη αποτυχία στις εκλογές του Μαϊου αν μέχρι τότε δεν έχει ανακληθεί η εν λόγω απόφαση ή τουλάχιστον ανασταλεί. Αν δεν γίνει κάτι από αυτά τα δύο, αν έστω το θέμα "σιγήσει" και κλείσει εδώ (δηλαδή στην τελεσίδικη απόφαση του κ.Καλογερόπουλου) μέχρι τον Μάϊο, τότε και πάλι η αποτυχία και η (ενδεχομένη) αποδοκιμασία θα είναι βέβαιη. Ο κύριος Μαρινάκης, δίκαια ή άδικα, θα χρεωθεί μια απόφαση καταδικαστική για την κοινωνία των Μεγάρων, σε ένα θέμα που ασχέτως αν και εμείς οι ίδιοι έχουμε κουκουλώσει κάτω από τα σεντόνια χρόνια ολόκληρα επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, μας καίει και δεν το ξεχνάμε και με την πρώτη ευκαιρία θα το δείξουμε.