Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. Η ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Είναι κομμουνιστής. Έχει ξύλινο λόγο. Δείχνει να μην αποτελεί κομμάτι του Μεγαρικού λαού, όμως αφουγκράζεται τα πάντα και ενημερώνεται για όλα. Ο λόγος για τον κ. Χοροζάνη. Έναν δημοτικό σύμβουλο που τον πρώτο καιρό που εξελέγη όσοι τον άκουγαν γελούσαν ειρωνικά. Τον τελευταίο καιρό όμως όλο και λιγότεροι γελούν και περισσότεροι τον ακούν χωρίς να έχουν αντίλογο. Μεταξύ άλλων ο κ. Χοροζάνης φωνάζει συνεχώς στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων για το νερό. Εμείς συμφωνούμε απόλυτα μαζί του.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Το ΤΑΙΠΕΔ (ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) ανακοινώνει επίσημα ότι η ΕΥΔΑΠ ιδιωτικοποιείται σύντομα.


Γιατί αυτή η πρεμούρα να μπούμε στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. και να συνδεθεί το δίκτυο μας με την υπό ιδιωτικοποίηση εταιρία;
Πρόκειται να συντελεστεί μία από τις μεγαλύτερες απάτες εις βάρος του λαού των Μεγάρων και της Αττικής.
Ο ιδιώτης θα έρθει να νοικιάσει μια κερδοφόρα εταιρία με νέο δίκτυο στο οποίο θα έχουν προστεθεί και νέες περιοχές (δηλαδή περισσότεροι πελάτες, περισσότερα ρολόγια) προκειμένου να το εκμεταλλεύεται και να εισπράττει τα κέρδη!
Δηλαδή με ευρωπαϊκά και εθνικά χρήματα φτιάχνεται εντελώς νέο και σύγχρονο δίκτυο (αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν βλάβες και δεν θα επιβαρύνεται η τσέπη του ιδιώτη διαχειριστή) ενός αγαθού που πολυτιμότερο δεν υπάρχει. Όπως όλοι θα θυμάστε επιδοτηθήκαμε για να ξεχρεώσουμε την ΕΥΔΑΠ! Ακόμα και το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΜ μπήκε υπό εκκαθάριση είναι μέρος του σχεδίου. Και μάλλον προς το παρόν πάει καλά.
Φυσικά ο λαός δεν αντιδρά γιατί έχει ως δεδομένα 2 πράγματα:
1) το δίκτυο είναι παλιό και πρέπει να αλλάξει για να πίνουμε καθαρό νερό και
2) το δημόσιο είναι ανίκανο ενώ ο ιδιώτης θα τα λειτουργεί όλα άψογα.
Αυτά που λέμε εδώ στο Megara Press είναι αυτά που λέει και ο κ. Χοροζάνης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Κάποιοι, σύμβουλοι και πολίτες, γελάνε ειρωνικά. Όμως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Και τελευταίος θα γελάσει κάποιος "Μπόμπολας"!

Μία από τις αφορμές για να γράψουμε τα παραπάνω ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. (της αρένας δηλαδή!) την Τετάρτη 15/1. Υπήρχε θέμα σχετικό με το νερό.