Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ:
Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, θα φυτεύσουμε στη Μαγούλα Αττικής. Ο ΣΚΑΪ συνεχίζει τις προσπάθειες αναδάσωσης αυτή την Κυριακή στη Δυτική Αττική. Η περιοχή που θα αναδασώσουμε έχει καταστραφεί από πυρκαγιές τουλάχιστον 3 φορές από το 2006 μέχρι σήμερα.

Ο ΣΚΑΪ από την έναρξη της λειτουργίας του δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και τις αναδασώσεις. Έως σήμερα έχουν φυτευτεί περισσότερα από ενάμιση εκατομμύρια δέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας, την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο διοργανώνουμε αναδάσωση στο λόφο του Προφήτη Ηλία στη Μαγούλα του Δήμου Ελευσίνας.

Θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις. Αναμένεται να φυτευτούν 10.000 μικρά δέντρα. 

Οι δασολόγοι του Δήμου Ελευσίνας και του Δασαρχείου Αιγάλεω, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.

Σημείο συνάντησης: το γήπεδο της Μαγούλας επί της οδού Θεοφίλου Γκλιάτη, στις 10 το πρωί.

Όσοι εθελοντές δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. για τη μετακίνησή τους, μπορούν να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Ελευσίνας, τα οποία θα αναχωρούν στις 9:30 π.μ. από το δημοτικό κατάστημα της Μαγούλας στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 2.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ