Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΥΣΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ.

Στο Megara Press έχουμε πολλάκις προβάλλει τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, ειδικά μετά την παράνομη, κατά την εκτίμησή μας, φυλάκιση των τριών βουλευτών της. Κάποιοι μας θεωρούν υποστηρικτές τους, αυτό όμως δεν συμβαίνει.

Την περασμένη Τρίτη (3 Δεκεμβρίου 2013) έγιναν τα εγκαίνια του νέου χώρου της τοπικής οργάνωσης του εν λόγο κόμματος. Πολύς κόσμος παρευρέθηκε και τα φιλοχρυσαυγίτικα sites προέβαλλαν την εκδήλωση και την δυναμική της.
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης είναι βουλευτής της περιφέρειας μας.
Με δεδομένα ότι η Χρυσή Αυγή έχει κάνει πορείες διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα που εκδηλώνουν οι Ρομά στα Μέγαρα και ότι η ιδεολογική γραμμή του κόμματος είναι υπέρ της ελληνικής και κατά των άλλων φυλών, είναι απορίας άξιο γιατί ο κ. Κασιδιάρης εφόσον προσκλήθηκε στο Δ.Σ. (σύμφωνα με δήλωση δια μικροφώνου από τον κ. Δρένη) αυτός δεν παρευρέθηκε.

Δεν προτίμησε την κατά πρόσωπο κόντρα με τους εκπροσώπους του Χαλανδρίου έχοντας μάθει ότι θα ήταν πολυάριθμοι; Ήθελε να αποφύγει τις εντάσεις και τους διαξιφισμούς;
Την μέρα των εγκαινίων βρέθηκε στα Μέγαρα στις 19:30. Μία ώρα μετά (20:30) συνεδρίαζε εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο χωρίς να υπάρχει θέμα για τους Ρομά στην ημερήσια διάταξη. Θα μπορούσε όμως να κάνει μία παρέμβαση.

Πάντως πολιτικά όλη αυτή η ιστορία ωφελεί την εθνοσοσιαλιστική Χρυσή Αυγή διότι αν "κατεβάσει" υποψήφιο για τον δήμο Μεγαρέων, όπως φημολογείται, οι δυσαρεστημένοι με τους Ρομά Μεγαρείς θα τον προτιμήσουν.
Δεν εκδόθηκε ούτε ένα σχετικό δελτίο τύπου, είτε από τα κεντρικά είτε από την τοπική.
Απούσα λοιπόν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 26ης Νοεμβρίου, απούσα και από την κοινωνία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου η Χρυσή Αυγή.

Η συντακτική ομάδα του Megara Press