Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ποδηλατοβαστοί, λουκέτα και δρόμοι...

Από: falder.saulder@gmail.com
Έχω πολύ καιρό να γράψω στο μπλογκ σας. Έχω πολλά να σχολιάσω. Σας διαβάζω πάντα και χαίρομαι που γράφετε πάλι τακτικά ή τουλάχιστον, τακτικότερα απ' ότι στο παρελθόν.

Το πρώτο που θέλω να σχολιάσω είναι τα σχόλιά σας για τα όσα έγιναν με τη Χρυσή Αυγή. Επειδή δεν έχετε μιλήσει καθαρά ακόμη, θα ήθελα κάποτε να διαβάσω μια ολοκληρωμένη δική σας άποψη πάνω στο θέμα. Αυτό που έχω καταλάβει ξεκάθαρα είναι ότι θεωρήσατε άδικη και την προφυλάκιση του αρχηγού τους και βουλευτών αλλά και την "καταδίκη" που έχαιραν από τα μμε κι από μεγάλη μερίδα πολιτών (πια). Ισχύει ή όχι;
Για την ιστορία, να πούμε ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Μέγαρα έκλεισαν αμέσως μόλις συνέβησαν όλα αυτά, πράγμα που αποδεικνύει ότι και τα μέλη ακόμα κατάλαβαν ότι θα πέσουν να τους φάνε. Το ότι έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Μέγαρα, όπου τα ποσοστά του κόμματος/οργάνωσης ήταν πέριξ του 14%, αυτό και μόνο λέει πολλά. Είναι ένα γεγονός, όχι άποψη. Ένα γεγονός που περιέργως δεν είδα ούτε καν να αναφέρεται από τοπικά μμε, έστω προς ενημέρωση των κατοίκων. Γιατί θεωρήθηκε αμελητέο όμως;; Έστω και αργά λοιπόν ας το αναφέρουμε.

Πάμε παρακάτω. Κι έπειτα ήρθαν οι "ποδηλατοβαστοί". Άγνωστη ακόμη και σαν λέξη. Ξαφνικά το μάθαμε για τα καλά! Αλήθεια, στις τόσες μέρες που έχουν τοποθετηθεί, υπάρχει έστω μια μικρή φωτογραφία που να απεικονίζει ποδήλατο, έστω ένα, κλειδωμένο ή αφημένο στους ποδηλατοβαστούς;;; Επειδή περνάω άπειρες φορές τη μέρα από το σημείο, ουδέποτε είδα κανέναν να κλειδώνει ή να αφήνει εκεί το ποδήλατό του. Και ούτε πρόκειται αυτό να συμβεί. Αφενός σε κανένα από τα δυο σημεία δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να αφήσει κανείς το ποδήλατό του. Κανένα από τα 2 σημεία δεν είναι κεντρικό με την έννοια της εμπορικής κίνησης. Και τα 2 σημεία θεωρούνται άκρα της αγοράς. Αν πατήσει κανείς τη λέξη "ποδηλατοβαστός" στο google, το μόνο που θα βρει είναι οι αναρτήσεις από τα Μέγαρα. Ακόμη και στις εικόνες, το μόνο που υπάρχει είναι οι ποδηλατοβαστοί των Μεγάρων! Έχουμε και εδώ την πρωτοτυπία! Μόνο που εδώ δημιουργήθηκαν σε εντελώς λάθος σημεία, σε σημεία που χρειαζόταν έξτρα χώρος πάρκινκ αυτοκινήτων. Ειδικά στα σίδερα δεν υπάρχει άλλος χώρος να παρκάρεις. Λογικό είναι στο μέλλον πολλοί να παρκάρουν μπροστά από τους ποδηλατοβαστούς και πιθανώς να έχουμε και ατυχήματα, πέρα από το κομφούζιο που θα δημιουργείται και δημιουργείται. Μήπως τελικά το όλο εγχείρημα έγινε για να διαφημιστεί λίγο το τοπικό ταξί; Γιατί περνώντας και βλέποντας κάτι καγκελοσίδερα βιδωμένα στη μέση του δρόμου με την πινακίδα με το τηλέφωνο των ταξί, το πρώτο που θα σκεφτεί ο κάθε επισκέπτης είναι αυτό και μόνο αυτό! Την πρώτη φορά που το είδα, σκέφτηκα ότι θα γίνει νέα πιάτσα ταξί στα σημεία. Κάνει λίγο κρα η ταμπέλα. Επαναλαμβάνω. Οι ποδηλατοβαστοί τελικά δεν είναι ποδηλατοβαστοί! Δεν χρησιμοποιούνται από ποδηλάτες. Οι ποδηλάτες αφήνουν το ποδήλατό τους ακριβώς έξω από το χώρο που κατεβαίνουν. Δεν υπάρχει κανένας που θα το αφήσει απέναντι από την Πειραιώς και θα περπατήσει με τα πόδια ως το τέλος της αγοράς να κάνει τις δουλειές του! Το άλλο δε σημείο είναι το πλέον άκυρο. Δεν είμαι κατά του ποδηλάτου, ίσα ίσα. Απλά πιστεύω και βλέπω με τα μάτια μου (εκτός αν υπάρχει άλλο ρεπορτάζ να με διαψεύσει) ότι αυτό το έργο δεν χαίρει καμίας ανταπόκρισης και τελικά δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα πάρκινκ στα σίδερα. Γιατί δηλαδή να μην γινόταν ένα διαφορετικό έργο που να έκανε καλό σε όλους μας; Γιατί να μην ξεκολλήσουν επιτέλους τις γραμμές του τρένου που δυσκολεύουν τη ζωή όλων μας;; Ε;; Πόσα μηχανάκια ακόμα πρέπει να πέσουν στο σημείο; ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΤΕΣ! Και κλείστε τες με άσφαλτο! Επιτέλους πια! Κάντε κανα έργο για τους δρόμους που έχουν σπάσει εντελώς. Ντροπή και αίσχος αυτή η κατάσταση, μόνο να υλοποιούνται άκυρα και εντελώς αχρείαστα έργα μπορούν σε αυτή την πόλη! Κοτζάμ αγωγός αποχέτευσης πέρασε και οι γραμμές εκεί! Ακούνητες! Το θέατρο του παραλόγου που το έχουμε καταπιεί αμάσητο όλοι μας!!

Εντωμεταξύ έρχεται και ο νέος αγωγός της ύδρευσης σιγά σιγά! Εννοείται ότι και αυτός θα περάσει κάτω από τα σίδερα και φυσικά αυτά θα παραμείνουν στη θέση τους! Άλλη μια ταλαιπωρια μας περιμένει όλους μας. Και το ερώτημα είναι το εξής. Εντάξει, για το καλό μας θα γίνει. Μετά τι θα γίνει με τους δρόμους;; Θα μπαλωθούν όπως όπως ή θα ασφαλτοστρωθούν ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ;; Γνωρίζουμε όλοι πως έχουν γίνει οι δρόμοι που μετά τα έργα μπαλώθηκαν μόνο οι τρύπες. Η πληροφορία που έχω από άτομο που δουλεύει στα έργα είναι ότι δεν προβλέπεται κανένας δρόμος να ασφαλτοστρωθεί ολόκληρος παρά μόνο μπαλώματα. Αυτό ισχύει και για τους κεντρικούς. Ελπίζω να μην επιβεβαιωθεί. Ελπίζω να μείνουν τα απαραίτητα χρήματα ώστε να ασφαλτοστρωθούν όλοι οι δρόμοι εξ αρχής και να τελειώσει το αιώνιο πρόβλημα των Μεγάρων με τις γούβες. Θα ήθελα επίσης γι αυτό να ερωτηθεί δημοσίως ο δήμαρχος και να απαντήσει τι θα γίνει με τους δρόμους μετά το έργο. Είναι πολύ σημαντικό.

Αυτά τα λίγα και θα επανέλθω.