Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ


Από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ του Π.Α.ΜΕ
Ανοίγουν το δρόμο για κλείσιμο κλινικών - τμημάτων
και περικοπές στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας

Οι δεσμευτικές κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των δημόσιων νοσοκομείων για το 2014 μειώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά τα κονδύλια για τη λειτουργία των νοσοκομείων.
Για το 2014 τα κονδύλια για τη λειτουργία των νοσοκομείων θα μειωθούν κατά 332 εκατ. ευρώ. Συνολικά για τη πενταετία η μείωση φτάνει τα 1,28 δις ευρώ. Την ίδια στιγμή μοιράζουν πακέτο 50 δις ευρώ στους τραπεζίτες (για την «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών, με την οποία συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και η ΔΗΜΑΡ)
Στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, με τον προϋπολογισμό για το 2014 μειώνουν:
1) τα κονδύλια για φάρμακα κατά 1,2 εκατ. ευρώ (από 5,11 εκατ ευρώ το 2013 σε 3,88 εκατ. ευρώ το 2014)
2) τα κονδύλια για υγειονομικό και ορθοπεδικό υλικό κατά 1,4 εκατ. ευρώ (από 5,4 εκατ. ευρώ το 2013 σε 3,98 εκατ. ευρώ το 2014)
3) τα κονδύλια για αντιδραστήρια κατά 340.000 ευρώ ( από 1,69 εκατ. ευρώ το 2013 σε 1,34 εκατ. ευρώ το 2014)
Με το νέο μειωμένο προϋπολογισμό, θα μεγαλώσουν οι ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, την ίδια στιγμή που ήδη στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο λείπουν ακόμα και σύριγγες, γάντια, βαμβάκι, γάζες ενώ έχουν γίνει περικοπές και στο φαγητό των ασθενών και των εφημερευόντων γιατρών.
Θα χειροτερέψει η συντήρηση μηχανημάτων και υποδομών, με κινδύνους για την ασφάλεια υγειονομικών και ασθενών αλλά και επιπτώσεις στην διαγνωστική ακρίβεια εξετάσεων.
Είναι κλειστά 2 κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας και υπάρχουν ελλείψεις σε όλα τα τμήματα, γιατί δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Η εντατικοποίηση εξουθενώνει τους εργαζόμενους και αυξάνει τον κίνδυνο για λάθη στην περίθαλψη των ασθενών.
Σε πολλά νοσοκομεία, οι περικοπές θα οδηγήσουν σε αδυναμία να συνεχίσουν τη λειτουργία με τις σημερινές υπάρχουσες δομές και θα ανοίξει ο δρόμος για συγχωνεύσεις – καταργήσεις κλινικών και τμημάτων και μαζικές διαθεσιμότητες υγειονομικών.
Ήδη, ο πρόσφατος οργανισμός του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου μειώνει τις οργανικές θέσεις προσωπικού ακόμα και σε κρίσιμα τμήματα για τη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως η Αιμοδοσία που κυριολεκτικά λειτουργεί μόνο χάρη στους εργαζόμενους, που τους χρωστάνε εκατοντάδες ρεπό.
ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
Αντιμετωπίζουν την υγειονομική περίθαλψη των λαϊκών οικογενειών, ως «κόστος» από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί το κράτος. Θέλουν εμείς να πληρώνουμε για την Υγεία, για να θησαυρίζουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών - διαγνωστικών κέντρων και οι φαρμακοβιομήχανοι.
Γι’ αυτό καταργούν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρεία του ΕΟΠΠΥ. Αυξάνουν τα νοσήλεια και τη συμμετοχή για τα φάρμακα. Όσες δημόσιες μονάδες υγείας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με λιγότερους και φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας ενάντια στις καταργήσεις νοσοκομείων και τις απολύσεις, πρέπει να στρέφεται ενάντια στον πραγματικό εχθρό των εργαζομένων. Ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, που τους υπηρετεί.
Να διεκδικεί την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και να στοχεύει στην κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και την κατάργηση των πληρωμών των ασθενών, για να πάψει η υγεία να είναι εμπόρευμα.
Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να δώσει νικηφόρα προοπτική στους αγώνες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων, των Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) και όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους του ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ για την ΥΓΕΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ στις 6:30 μ.μ.
Η ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των εργαζομένων του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των κέντρων υγείας είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ στις 6:00 μ.μ.
Τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ οργανώνουν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας και ο Σύλλογος Γυναικών Ασπροπύργου.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου.