Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ! Η "ΑΠΟΨΗ" ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΛΥΧΟ.

Γράφει ο άγνωστος blogger
Ένα τολμηρό ρεπορτάζ πραγματοποίησε η τοπική εφημερίδα "Άποψη" πριν λίγες ημέρες και το οποίο δημοσίευσε στο φύλλο 176 της 10ης Οκτωβρίου 2013. Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας εισήλθαν στον καταυλισμό του Βλυχού με ξεναγούς το διοικητικό συμβούλιο του πρόσφατα ενεργοποιημένου συλλόγου "Άγιος Χριστόφορος" και της νεαρής συμπατριώτισσας, κοινωνική λειτουργός στο επάγγελμα, Κατερίνας Μπαλάσκα.
Οι ερωτήσεις που τίθενται στο Δ.Σ. είναι απλές και έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα των τσιγγάνων και πόσο αυτή επηρεάζει όλους εμάς που ζούμε εκτός Βλυχού. 
Το ρεπορτάζ αξίζει πραγματικά αλλά περισσότερο αξίζει η προσπάθεια που κάνουν κάποιοι από τον καταυλισμό για να αναδείξουν τα προβλήματά της φυλής τους χωρίς να παρουσιάζονται ως εξωγήινοι.
Ειδικά συγχαρητήρια αξίζουν στην κ. Κατερίνα Μπαλάσκα που αγωνίζεται καθημερινά στο πλευρό των Ρομά χωρίς να παίρνει ούτε ένα ευρώ για όσα προσφέρει. Είναι κοινωνική λειτουργός με ευαισθησίες, έχει κάνει την πτυχιακή της εργασία σε καταυλισμό στο Ηράκλειο της Κρήτης και αποτελεί έναν αξιόπιστο κρίκο μεταξύ Μεγαριτών και τσιγγάνων.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.
Για να αλλάξει ο Μεγαρίτης την εικόνα που έχει για τους τσιγγάνους θα πρέπει να δει ουσιαστικές αλλαγές εκτός από την προσπάθεια. Πάντα υπήρχαν τσιγγάνοι που ξεχώριζαν αλλά ποτέ αυτό δεν ήταν αρκετό. Αυτή η τόσο ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα οφείλει να αποδείξει έμπρακτα ότι επιθυμεί την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενσωμάτωση στην δική μας κοινωνία κρατώντας τα δικά της χαρακτηριστικά.
Εμείς τους προτείνουμε να πάψουν να βάζουν φωτιές καίγοντας υλικά που αναπνέουμε τρώμε και πίνουμε και είναι καρκινογόνα. Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να είναι προϊόν πολιτικής από τα αριστερά και τα κεντροαριστερά κόμματα αλλά η προστασία της υγείας μας είναι υπεράνω πολιτικών και κομμάτων!
Επίσης τους προτείνουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές να πετάξουν στη θάλασσα όσους υποψήφιους πολιτευτές προσπαθήσουν να εξαγοράσουν την ψήφο τους και χρησιμοποιήσουν τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για να τους ξεμπροστιάσουν! Θα είναι μια καλή αρχή.