Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ MEGARA PRESS:
- ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ
- ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Μία πρόταση που μπορεί άνετα να εφαρμοστεί στον νέο δήμο είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο πάρκο ανακύκλωσης. Σε ένα, δύο ή περισσότερα σημεία εντός των ορίων του δήμου, μπορούν να τοποθετηθούν κάδοι περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών όπου ιδιώτες και επαγγελματίες θα μπορούν να φέρνουν τα προς ανακύκλωση υλικά.
Χαρτί, γυαλί, ηλεκτρικές συσκευές, πλαστικές ή αλουμίνιες συσκευασίες και πολλά άλλα θα συγκεντρώνονται σε κάδους χωρητικοτήτων ανάλογων των αναγκών του δήμου. Έτσι θα γίνεται ένας διαχωρισμός πριν παραληφθούν από τις εταιρίες διαχείρισης με τις οποίες θα πρέπει να υπογραφούν συμβάσεις συνεργασίας.
Βασική προϋπόθεση είναι ο χώρος να είναι περιφραγμένος, να φυλάσσεται επι 24ωρου βάσης και να λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο όλες τις ημέρες της εβδομάδος, ή έστω Δευτέρα έως Σάββατο.
Εκτός του ότι θα μειώθει ο όγκος των απορριμάτων που θα πηγαίνουν στον ΧΥΤΑ, ο δήμος θα αποτελέσει το καλό παράδειγμα που θα μιμηθούν σταδιακά όλοι οι πολίτες. Επίσης από την πώληση κάποιων ή όλων των υλικών θα έχει έσοδα, κάτι πολύ βασικό.