Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ

Γράφει ο άγνωστος blogger
Το τελικό χτύπημα στον εμπορικό κόσμο της πόλης αναμενέται να πραγματοποιηθεί με το άνοιγμα εμπορικού κέντρου πλησίον του γηπέδου του Βύζα.

Έντονες φημολογίες επικρατούν τον τελευταίο καιρό που θέλουν να δημιουργείται ένας πολυχώρος, μικρός σε σχέση με αυτούς της Αθήνας αλλά μεγάλος για τα δεδομένα της περιοχής μας. Όλα όσα ακούγονται έχουν βάση γιατί η ιδέα της καταστροφής του μικρού και πολύ μικρού επιχειρηματία παίρνει σάρκα και οστά. Επώνυμα πολυκαταστήματα θα εισβάλλουν στην αγορά μας νοικιάζοντας χώρους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που με καμάρι αρχίζουν να ορθώνουν το ανάστημα τους.
Στις μέρες μας οι κατασκευές κτιρίων είναι μια εύκολη υπόθεση από την ώρα που ξεκινάει ο πρώτος εκσκαφέας. Αν δεν υπάρξουν εμπόδια ο πολυχώρος θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε έναν χρόνο περίπου. Και τότε το ένα μαγαζί θα κλείνει μετά το άλλο και οικογενειακές επιχειρήσεις με παρουσία ετών θα περάσουν ακόμα πιο δύσκολες εποχές.
Θα σκεφτούν πολλοί ότι μια σωστή κίνηση ενάντια στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται είναι ένας επιχειρηματίας να μεταφέρει την επιχειρήση του εκεί, ή να ανοίξει ένα υποκατάστημα. Είναι βέβαιο, και το προεξοφλούμε, ότι ο τότε πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της πόλης μας θα παροτρύνει τους συναδέλφους του να προχωρήσουν σε μια από τις παραπάνω κινήσεις. Θα το λέει γιατί πρέπει να το πει αλλά δεν θα το πιστεύει... Θα είναι τόσο υπέρογκα τα ενοίκια και τόσο περιέργα τα ενοικιαστήρια που θα απαγορεύσουν τον κάθε μικρό να πάει εκεί. Από την άλλη δεν θα προτιμηθεί κανένας μικρός και ειδικά ντόπιος γιατί στην πραγματικότητα όλα γίνονται για να "σκοτώσουν" τους αδύναμους.
Επειδή ο εγκέφαλος μας μπαίνει συχνά στην διαδικασία της πλύσης από κάποιους διορισμένους που από την μια το παίζουν λαϊκοί και από την άλλη προωθούν τα σχέδια των μεγάλων, καλούμε τον εμπορικό κόσμο να μην πέσει θύμα και πιστέψει όσα τότε ειπωθούν δήθεν για το συμφέρον τους. Όλα έχουν ώς σκόπο την διάλυση της ντόπιας αγοράς. Επίσης καλούμε τους καταναλωτές να μην στηρίξουν αυτό το εμπορικό κέντρο και παράλληλα να σταθούν δίπλα στον ΜΕΓΑΡΙΤΗ επιχειρηματία, σε όποιο σημείο της πόλης και αν δραστηριοποιείται. Είτε μέσα σε εμπορικό κέντρο είτε έξω από αυτό.