Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ...

Οι περισσότεροι πολίτες εκφωνούν την φράση που ορίσαμε ως τίτλο σε αυτό το κείμενο. Η κεντρική πλατεία και η πλατεία Κύπρου είναι δύο πλατείες που αναμορφώνονται αυτή την περίοδο. Στην προηγούμενη θητεία του οι κ. Στρατιώτης και κ. Β. Χατζόπουλος (αντιδήμαρχος), οι δύο μεγάλοι άντρες της παράταξης τους, είχαν ολοκληρώσει με επιτυχία την αναμόρφωση της πλατείς Ηρώων και της πλατείας Λυτάρα. Στατιστικά αναλογούν δύο πλατείες ανά θητεία...
Ο κ. Στρατιώτης είναι ο δήμαρχος των μικρών έργων και των πλατειών λέει κόσμος που τον ψήφισε ή και όχι. Μόνο οι φανατικοί του συνδυασμού του που τυγχάνουν και φανατικοί οπαδοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ., απαντούν ότι ο κ. Στρατιώτης "φτιάχνει τα Μέγαρα και τα κάνει μια όμορφη πόλη"... Αν το όραμα των διοικούντων φτάνει μέχρι εκεί τότε έχουν κοντό βλέμμα.
Ζούμε σε μια πόλη όπου η προβολή των αγαθών είναι καθημερινό φαινόμενο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των κατοίκων της πόλης μας είναι η συνεχής παρουσίαση των υλικών αποκτημάτων μας στον συμπολίτη μας. Η νοοτροπία των διοικούντων πλησιάζει την νοοτροπία των πολίτων. Είναι η νοοτροπία που χρόνια τώρα κυριαρχεί στο ΠΑΣΟΚ και βάση αυτής κυβέρνησαν πολλά χρόνια.
Το 2006 η "ΜΕΓΑΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ" προεκλογικά έλεγε στον πολίτη να γυρίσει να δει το έργο του κ. Σύρκου. Πράγματι, το έργο του κ. Σύρκου δεν ήταν τόσο έντονο οπτικά. Απλά επειδή κοιτούσε μέσα από την σεμνότητα να αναβαθμίσει την πόλη και να διεκδικήσει μεγάλα έργα, έργα υποδομής που θα άλλαζαν ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών. Το 2010 οι ίδιοι θα φωνάξουν πάνω στην τιμημένη εξέδρα "κοιτάξτε, φτιάξαμε τις πλατείες. Το έργο μας το βλέπετε..." και παράλληλα θα χρεώσουν την ταλαιπωρία του έργου της αποχέτευσης στην προηγούμενη διοίκηση, δηλαδή του κ. Σύρκου, επειδή αυτή το κέρδισε. Σε δηλώσεις του ο κ. Στρατιώτης ανέφερε ότι τα 60 χλμ του αγωγού δεν επιτρέπουν να αποκτήσουμε καλό οδικό δίκτυο. Αυτή την καραμέλα την είχαν έτοιμη πριν ανέβουν στην εξουσία... Αν το έργο ήταν της τωρινής διοίκησης, που δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να ήταν, τότε θα ήταν όλα μέλι-γάλα όσο αφορά τις δικαιολογίες. Γιατί το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.
Επειδή λοιπόν ως λαός μας αρέσει η βιτρίνα και όχι το περιεχόμενο και επειδή αυτό το έχουν καταλάβει κάποιοι πολιτικοί, θα έχουμε πάντα αυτό που μας αξίζει, δηλαδή θα εκλέγουμε αυτούς που θα κοιτούν πως να καλύψουν τις επιφανειακές μας απαιτήσεις και πως να μας κάνουν να χαιρόμαστε με το περιτύλιγμα ξεχνώντας το περιεχόμενο.
ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ...
Σημείωση: Η κοπή των δέντρων στην κεντρική πλατεία είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που αφορά το περιβάλλον και έχει συμβεί εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης. Οι πλατείες αναπλαθονται έχοντας ως βάση την θέση των δέντρων. Ένα δέντρο ποτέ δεν ενοχλεί. Δεν θα μας πείραζε ποτέ. Μόνο καλό μας κάνει. Αυτοί που ενοχλούν είναι οι διαπλεκόμενοι εμπνευστές της κοπής, οι οποίοι αποτελούν κατεστημένο. Είναι τα δικά τους παιδιά που για χάρη τους παραμερίζονται άλλα άξια και περισσότερο καταρτισμένα παιδιά. Παιδιά σεμνά χωρίς πολιτικά στηρίγματα, που δεν ανήκουν σε τζάκια, βλέπουν να επιπλέουν οι φελλοί και τα έχουν μαζέψει από την πόλη αναζητώντας αλλού τις βάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον.