Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ;

Ένας ο γαμπρός αλλά πολλές οι νύφες! Μιλάμε για πολιτικό γαμπρό, τον δήμο τον όμορφο, και τις πολιτικές νύφες, δηλαδή τους υποψήφιους δημάρχους. Όλα δείχνουν πως η μεγάλη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη της χώρας καθορίζει τις εξελίξεις στην περιοχή μας. Δείχνει έναν υποψήφιο που θα συσπειρώσει όλους τους «γαλάζιους» σκεπτόμενους για υποψηφιότητα πρώτου δημότη.

Αυτός είναι όντως ο μόνος τρόπος να κοπεί η φορά του κ. Σταμούλη που φωτογραφίζεται με υποψήφιους συμβούλους στις 4 εποχές του Βιβάλντι. Πότε με κοντομάνικα και πότε με παλτά.

Μάλλον σοφή χαρακτηρίζεται η σκέψη τους ενός υποψηφίου ο οποίος αν είναι γιατρός θα ξεκινήσει με βάση ψηφοφόρων προερχόμενη από την επαγγελματική θέση που κατέχει. Ανέκαθεν οι γιατροί ήταν δημοφιλείς.

Ποσό πολιτικά ηθικό είναι όμως ένας γιατρός, του οποίου το ήθος και η εντιμότητα δεν αμφισβητείται, να  είναι υποψήφιος δήμαρχος; Αυτό πρέπει να προβληματίζει συνεχώς την κοινωνία όσο αφορά το κριτήριο της ψήφου του. Ο γιατρός στέκεται εκ δεξιών του Θεού γιατί σώζει ζωές και αυτό δεν πρέπει να εμπλέκεται στις επίγειες επιλογές μιας κάλπης.