Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Δραματικές στιγμές ζούμε στην δύσμοιρο τούτο τόπο. Ο δήμαρχος Μεγαρέων υπογράφει δελτίο Τύπου όπου ζητά από τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας να εμβολιάζονται τα παιδιά 5-11 ετών στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων... Δηλαδή ο κ. Σταμούλης (και προφανώς η διοίκηση του δήμου μας) τάσσεται ανοικτά υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών και γενικά του εμβολιασμού.

Ποιος είναι αυτός που παίρνει την ευθύνη για τον εμβολιασμό των παιδιών όταν ένα εμβόλιο είναι σε πειραματικό στάδιο και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον; Το δελτίο Τύπου αναφέρει την λέξει "πρέπει". Δηλαδή ο δήμαρχος Μεγαρέων δέχεται τον εμβολιασμό των παιδιών. Είναι υγειονομικός; Έστω και αν συμβουλεύτηκε υγειονομικούς ποιοι είναι αυτοί και γιατί παίρνει την ευθύνη να διαδώσει το εμβόλιο;

Η στάση της δημοτικής διοίκησης πρέπει να είναι ουδέτερη στο θέμα του εμβολίου. Ο εμβολιασμός είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και καθαρά προσωπική ευθύνη βάση του συντάγματος και των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Απαγορεύονται οι προτροπές, έμμεσες και άμεσες.

Όσο αφορά τις δημοσιεύσεις αιρετών με την σύριγγα στον ώμο και την προβολή της υγειονομικής αυτής τους πράξης στο κοινό, είναι σαφές ότι εφόσον δεν περιέχουν μηνύματα προτροπής τότε δεν είναι ηθικά και ποινικά κολάσιμα. Άλλωστε οι πολιτευτές αρέσκονται να προβάλουν τα έργα και τις πράξεις τους. Όμως στην περίπτωση της προώθησης μιας προσωπικής ιατρικής πράξης πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί και να μην επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Προτείνουμε να αποσυρθεί αμέσως το απεχθές δελτίο Τύπου και συμβουλεύουμε την διοίκηση να είναι ιδιαίτερα προσεκτική σε όσα γράφει. Ειδάλλως τα γραπτά μένουν και ίσως στο μέλλον να πρέπει να αναζητηθούν και ευθύνες.