Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

ΟΧΙ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ…

1) Επι δημαρχίας Χρυσοστομου Σύρκου ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε επίτιμος δημότης Μεγαρέων. Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από Πέμπτη 2/9 έως Σάββατο 4/9. Την Παρασκευή 3/9 έχει προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί η 12η Μεγάρων γη που περιλαμβάνει πλήθος ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

2) Από τον φετινό Μάιο έως σήμερα η μεγαρικη γη έχει δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα έχοντας χάσει δεκάδες χιλιάδες στρεμμάτων δάσους (όχι παρθένου γιατί βιάζεται πολλάκις από τον σύγχρονο άνθρωπο) και έχει υποστεί τεράστια και ίσως ανεπανόρθωτη απώλεια στην χλωρίδα και την πανίδα. Επίσης χάσαμε 1,2 εκατομμύρια στρέμματα σε όλη την επικράτεια…

3) Βρισκόμαστε μέσα σε μια (τεχνητή) υγειονομική κρίση όπου τα μεγάλα τζάκια και τα λαμόγια με τα τσιράκια τους πλουτίζουν, την ώρα που στον λαό μοιράζονται επιδόματα ξεφτίλας, συντάξεις κουτσουρεμένες από τα μνημόνια και μισθοί πείνας. Οι συνθήκες ομοιάζουν με του 2010.

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση και με αφορμή τον θάνατο του Μίκη, η 12η Μεγάρων Γη πρέπει να ακυρωθεί, όπως φυσικά έγινε και με την περσινή όπου συνέτρεχε μόνο ο ένας λόγος από τους παραπάνω.

Δεν είναι καιρός για πανηγύρια αλλά για ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ. Ακυρώστε την 12η Μεγάρων Γη τώρα! Έτσι και αλλιώς θα είναι υποτονική και με χαμηλή επισκεψιμότητα και σίγουρα δεν θα εκπληρώσει ούτε φέτος τον στόχο να προσελκύσει επισκέπτες από άλλες περιοχές καθώς οι συνθήκες είναι ακατάλληλες.

Τέλος, επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί μία άρτια οργανωμένη υπέρ-εκδήλωση, που θα πρέπει να επικοινωνήσει η δημοτική διοίκηση σωστά, και που θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Μικη Θεοδωράκη.