Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑ.

Μπορεί διαβούλευση για τον ΧΥΤΥ να μην κάναμε αλλά σίγουρα θα διαβουλευτούμε για το που θέλουμε να τοποθετηθεί το νέο άγαλμα του Βύζαντα του Μεγαρέα! Ο δήμαρχος μπήκε γρήγορα στο κλίμα του Κλεισθένη μετά και το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα που τον θέλει να μην είναι ο απόλυτος άρχοντας του δήμου μη έχοντας η παράταξη του την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.
Καλούμαστε λοιπόν να αποφασίσουμε ποιο σημείο του δήμου θα κοσμείται από το νέο άγαλμα του Βύζαντα. Όλες οι πόλεις που τιμούν τους ηγέτες τους τοποθετούν το άγαλμα τους στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ή σε μία πολύ σημαντική ΠΛΑΤΕΙΑ δίνοντας σε αυτήν συνήθως την ομώνυμη ονομασία. Αρκετοί εκφράζουν την άποψη το άγαλμα να μπει στο Φόρο, δείγμα ότι ντρεπόμαστε όλοι για την εικόνα που εμφανίζει ο σημαντικότερος κόμβος της πόλης μας και θέλουμε να τον δούμε να αλλάζει.
Όμως οι κόμβοι αλλάζουν όταν αποκτούν σύγχρονη εικόνα και όχι με αγάλματα. Τουλάχιστον αυτό επιβάλλεται στη δική μας περίπτωση. Αλλάζουν με σωστές διαγραμμίσεις, με φωτεινούς σηματοδότες, με βαμμένα ευδιάκριτα κράσπεδα και με σωστή σήμανση. Δηλαδή ότι δεν έχει ο κόμβος του Φόρου. Άλλωστε τα σχέδια του κ. Σταμούλη για τον Φόρο είναι άλλα και τα ανήγγειλε προεκλογικά (φωτογραφίες παρακάτω).

ΠΡΟΤΑΣΗ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΕ ΒΥΖΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
Το άγαλμα αρμόζει να μπει στην επονομαζόμενη κεντρική πλατεία, ονομασία που επικράτησε μεταπολιτευτικά και κυρίως μετά το 1981, αντί της ορθής που είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου. (Το 1981 ήταν που έφυγε η κακιά φιλοβασιλική δεξιά και ήρθε ο σοσιαλισμός του χρέους και της υποθήκης των σημερινών γενεών). Με την ευκαιρία της εδραίωσης του νέου αγάλματος η πλατεία να μετονομαστεί σε "πλατεία Βύζαντος" και να διαμορφωθεί κατάλληλα με παρεμβάσεις μικρού κόστους.
Την παραπάνω πρόταση την καταθέσαμε στην φόρμα της google που ανακοίνωσε το γραφείο ενημέρωσης του δήμου Μεγαρέων ως πρόταση της συντακτικής ομάδας του Megara Press.

το όνειρο του κ. Σταμούλη για την ανάπλαση του Φόρου.
Λογικά έως το 2023 θα είναι έτοιμο για να το παραδώσει στο λαό.
Είναι ένα έργο που θα μείνει "μακέτο", όπως έλεγε και ένας συγχωρεμένος;;;


Ο Κολοκοτρώνης στο Ναύπλιο σε ομώνυμο πάρκο.

Ο Κολοκοτρώνης στην Τρίπολη στην πλατεία Άρεως, ίσως την πιο σημαντική πλατεία της πόλης.