Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Τι δεν καταλαβαίνεις κάτοικε αυτής της χώρας;

     Από 1/1/2017 άλλαξαν πολλά στη χώρα. Νόμοι που ψηφίστηκαν μέσα στο 2016 άρχιζαν να εφαρμόζονται από την πρώτη του νέου έτους. Κάθε φορά που έπρεπε να μάθει ο κόσμος τα πραγματικά γεγονότα έπεφτε στην αγορά κουτόχορτο.
   Τρομοκρατικές επιθέσεις, εισβολή προσφύγων και ταραχές στο Αιγαίο και στα νησιά, οι άδειες των καναλιών που τελικά σίγησαν γιατί αυτός ήταν ο σκοπός, και τέλος το πόθεν έσχες των Συριζαίων λίγες ημέρες πριν μπει το νέο έτος και αρχίσει η καταιγίδα. Και για να δείξει η κυβέρνηση ότι ελέγχει την κατάσταση και να δώσει λίγο χρήμα για τα μπουζούκια κάνει ένα δώρο στους χαμηλοσυνταξιούχους.
   Τελικά ο κίνδυνος δεν είναι στον ουρανό από τα ψεκάσματα. Δεν είμαστε κουνούπια για το σύστημα. Είμαστε στην πλειοψηφία μας δίποδα όντα που περιφέρονται από ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ για να καλύψουμε τις καταναλωτικές μας ανάγκες και να ζήσουμε μία ημέρα ακόμα. Είμαστε αυτό που νομίζουμε και για αυτό μας κάνουν ότι θέλουν.
   Το σχέδιο εφαρμόζεται κατά γράμμα και οι απανταχού Χριστιανοί πιστεύουν ότι χωρίς καμία ενέργεια:
1) τα χρέη θα σβηστούν και
2) το σύστημα θα πάψει να ελέγχει τον άνθρωπο και ότι θέλει για να κινηθεί όπως χρήμα, τρόφιμα κτλ.
Οι αρχαίοι έλεγαν "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Και σχέδιο να εχει ο Θεός για να εφαρμοστεί πρέπει κάποιοι από εμάς να μετακινήσουν τα οπίσθια τους...
   Μήπως όμως η διαρκής αναμονή της εμφάνισης ενός θαύματος που θα καταλύσει το γνωστό κόσμο είναι και αυτό μέρος του σχεδίου; "Ο καιρός γαρ εγγύς" ή "Άνοιξε τα μάτια σου, σήκω από τη καρέκλα"; Διάλεξε το σύνθημα που σου ταιριάζει...

Η συντακτική ομάδα του Megara Press
(μάθε τις σκέψεις σου να γράφεις, όχι των άλλων να αντιγράφεις).