Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τελικά η δημοτική διοίκηση αγαπάει τους ποδηλάτες!

Μπορεί πριν λίγο καιρό ο δήμαρχος να αφαίρεσε δυο ποδηλατοβαστούς που είχε τοποθετήσει η προηγούμενη διοίκηση με τη συνεργασία εθελοντικής ομάδας της περιοχής, τώρα ομως αποδεικνύει οτι σκέφτεται τους ποδηλάτες και προωθεί το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς. Για αυτο την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου διοργανώνει ποδηλατοδρομία κατα τα πρότυπα αντίστοιχων δράσεων στην Ελλάδα και στην πόλη μας.
Ο νέος τρόπος ζωης που προωθείται σε ολο τον κόσμο περιλαμβάνει εκτος από την ανακύκλωση και την άμεση προστασία του περιβάλλοντος, και το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς φιλικό προς τον άνθρωπο και τη φύση. Δυστυχώς ομως το ποδήλατο δεν μας πηγαίνει πολυ μακριά και αυτο το γνωρίζουν καλα αυτοί που διαμορφώνουν τις τάσεις. Είναι οι ίδιοι που θέλουν να ελέγχουν οτι παράγεται καθώς και τον άνθρωπο.
Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν "παν μέτρον αριστον". Επίσης ο Χριστός ειπε να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Για αυτο και δεν πρεπει να υπερβάλλουμε αλλα και να ειμαστε απέναντι από οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής τάσης.
Τελος, καλό θα ήταν, παράλληλα με την προώθηση του ποδηλάτου να προωθούσαμε και την ιδέα να μπουν μερικά φίλτρα σε μερικές επιχειρήσεις που ρυπαίνουν την περιοχή και η μυρωδιά τους φτάνει μέχρι το κέντρο... Αυτή η ρύπανση ίσως και να ισοδυναμεί με 1000αδες ρυπαντικά μέσα μεταφοράς...

Η συντακτική ομάδα του Megara Press