Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.Μ.Ε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα. Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.

Από τη ληστρική τιμή των 1,60 ευρώ στο λίτρο της βενζίνης, το 1 ευρώ είναι κρατική φορολογία και από το υπόλοιπο το 90% το καρπώνονται τα μονοπώλια του πετρελαίου. Πληρώνουμε φόρους για αγορά αυτοκινήτου, πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, πληρώνουμε ασφάλιστρα. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Το κράτος χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 - 35 χρόνια)! Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την ιδιωτικοποίηση των οδικών αξόνων.

Η κυβέρνηση, με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ, επιχειρεί να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις που - με την μορφή της οργανωμένης ανυπακοής - διεκδικούν την κατάργηση των διοδίων και την ανάκληση των αυξήσεων στα εισιτήρια. Γι’ αυτό, προχωρούν και σε μηνύσεις, με άθλιες κατηγορίες, σε βάρος ατόμων και φορέων που αντιδρούν στη ληστεία από τα διόδια.

Ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτελέσματα. Αρκεί να δείξουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αυτοί δε μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς.

Χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία εργατοϋπαλλήλων, μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, μικρομεσαίων αγροτών κατά της εξουσίας των μεγαλοβιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλέμπορων. Για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία.

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

● Για να καταργηθούν όλα τα διόδια και ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στο πετρέλαιο.

● Για να μην αυξηθούν οι τιμές στα εισιτήρια, στη ΔΕΗ, στα καύσιμα.

Να μην πτωχεύσει ο λαός. Την κρίση και το χρέος να τα πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται. Να φορολογηθεί τώρα με 45% το μεγάλο κεφάλαιο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ – ΟΜΟΝΟΙΑ, 11 π.μ.