Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011, Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ "ΠΕΙΝΑΩ"...

ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΟΥΠΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟ-ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΜΕΓΑΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Ποιός το περίμενε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο; Έξω από το δημαρχείο Μεγάρων σχεδόν καθημερινά υπάρχει κάποιος άνθρωπος που ψάχνει τα σκουπίδια. Τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν χρήματα για να καλύψουν τα βασικά. Και όπου τα προβλήματα είναι χρόνια και κουράζουν έρχεται και η γκρίνια. Η γκρίνια φέρνει χωρισμούς, οι χωρισμοί μεταφέρουν το πρόβλημα στα παιδιά και πάει λέγοντας.

Μην σας ξεγελούν τα ακριβά αυτοκίνητα και τις καλοβαμμένες κυρίες που βλέπετε μέσα σε αυτά όταν κυκλοφορείτε στα Μέγαρα. Αυτά είναι εξαίρεση στον κανόνα γιατί οι πεινασμένοι σε αυτή την πόλη είναι χιλιάδες...

Η φράση "ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΑΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ" είναι συχνή από ανθρώπους που προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάμματο με αξιοπρέπεια και δεν έχουν μάθει στην ζωή τους να γλύφουν. Γιατί καλώς ή κακώς αυτοί που γεμίζουν την κατσαρόλα με φαγητό είναι όσοι έχουν ακόμα αποθέματα, οι γλύφτες και οι απατεώνες-λαμόγια. Οι δύο τελευταίοι (γλύφτες και λαμόγια) δεν πρόκειται να ξεσηκωθούν γιατί αμα το μάθουν τα αφεντικά τους θα τούς κρεμάσουν ανάποδα.