Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Εμπόριο Harmani


Και ενώ στα Μέγαρα, σε ένα πολύ όμορφα ανακαινισμένο χόρο στα «Πευκάκια» είχαμε τα εγκαίνια της «Μεγάρων Γης», ταυτόχρονα στη Νέα Πέραμο είχαμε τη λεγόμενη γιορτή των ψαράδων, την «Ψαράδικη Βραδυά».
Στην «Μεγάρων Γη» γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια να αναδειχθούν τα τοπίκά (και όχι μόνο) προϊοντα, με σκοπό να αναπτυχθεί η ντόπια παραγωγή αγαθών και το εμπόριο, σε μια περίοδο που η αγορά «στενάζει».
Από την άλλη στην «ψαράδικη βραδυά», οι παράνομοι μικροπωλητές και ο δήμος Νέας Περάμου κάνουν ότι μπορουν ώστε να αναπτυχθεί το λαθρεμπόριο και η κατάληψη δημοσίων χώρων από το κάθε μεταναστευτικό κύμα της υφηλίου. Και αυτό γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Παράνομα, χωρίς άδεια μικροπωλητή, χωρίς τιμολόγια για τα προϊόντα που πουλάνε, χωρίς να δίνουν 0,50 ευρώ, στη χώρα που τους συντηρεί παρασιτικά για φόρο, αυτοί είναι που έχουν τα μετρητά, και όχι οι Έλληνες.
Και η αστυνομία που αν οδηγείς με 70 αντί για 50 σου κόβει χαράτσι, ανύπαρκτη.
Σε μια μικρή θεωρητικά τράπεζα των μεγάρων ΚΑΘΕ μέρα, ένας Πακιστανός στέλνει 2.000 ευρώ στο Πακιστάν. Αιμοραγία συναλλάγματος. Και η αγορά στενάζει, τα μαγαζιά κλείνουν και θα κλείνουν.
Ποιοί φταίνε?
Μα όλοι εσείς, που αγοράζετε άχρηστα προϊόντα, (με τη δικαιολογία πως είναι φθηνότερα από τα μαγαζιά) ωστε να ικανοποιήσετε τη καταναλωτική αρρώστια που σας έχουν κολλήσει τα μέσα μαζικής εξημέρωσης.
Ανόητοι γονείς, που δίνοντας 5 ευρώ από δω και 5 απο κει, αγοράζοντας κάθε είδους μοδάτη ανοησία, για το παιδί τους ή για αυτούς, νομίζοντας πως κερδίζουν της γής τα μεγαλεία. Και την άλλη μέρα απολύουν τη ξαδέλφη της π.χ. από τη βιοτεχνία ρούχων, ή το μαγαζί με τα είδη δώρων.
Εμείς φταίμε και οι άλλοι βρίσκουν και τα κάνουν.
CHINATOWN RULES!
Βουνό το παραεμπόριο, από τους καλοθρεμμένους υπάλληλους της λαθρο-Μαφίας.