Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ κ. ΓΟΥΪΝ

Επίσκεψη στο κυνοκομείο της κ. Έλεν Γουίν πραγματοποίησε ο επικεφαλής του συνδυασμού "ΜΕΓΑΡΑ - ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ" κ. Μαρινάκης την περασμένη Κυριακή συνοδευόμενος από τον γυμναστή και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ. Κλεάνθη Βαρελά.
Αυτή η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της προ 15 ημερών συνάντησης μεταξύ της κ. Γουίν και του κ.Βαρελά. Ο δεύτερος είχε υποσχεθεί να ενημερώσει για όσα είχαν συζητηθεί μεταξύ τους και να μεταφέρει τις εντυπωσιακές εικόνες που είχε δει στον κ. Μαρινάκη. Επίσης είχε δεσμευτεί να επαναληφθεί η συνάντηση παρουσία του γιατρού.Η ξενάγηση στους χώρους του κυνοκομείου από την συμπαθέστατη και φιλόξενη κ. Γουίν προκάλεσε θαυμασμό στον κ. Μαρινάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του όταν αντίκρισε τα σκυλιά με ειδικές ανάγκες (όπως π.χ. τυφλά) και τα τραυματισμένα. Ως γιατρός και έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα χωροταξίας και καθαριότητας παρατήρησε ότι οι συνθήκες παραμονής των αδέσποτων ήταν άριστες.
Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις, που έχουμε την τύχη να βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου μας, αποτελούν πρότυπο και πανελλαδικά δεν υπάρχουν αντίστοιχες. Η συζήτηση που ακολούθησε μετά την ξενάγηση είχε 2 σκέλη.
Στο πρώτο η κ. Γουίν μίλησε στον κ. Μαρινάκη για τον πολυετή αγώνα της για τα αδέσποτα ζώα και για όσα πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμόζονται γύρω από αυτά. Αγωνίζεται εδώ και δεκαετίες ώστε ο αριθμός των αδέσποτων να μειωθεί ή ακόμα και να μηδενιστεί. Γι' αυτό είναι σύμμαχος της στείρωσης, κάτι που μπορεί να λάβει χώρα από ειδικούς ακόμα και σε μικρή ηλικία. Φιλοξενεί πάνω από 200 ζώα διαφόρων ειδών με τα σκυλιά να έχουν προφανές προβάδισμα. Ανατολικά και εντός των εγκαταστάσεων υπάρχει νεκροταφείο και ειδικός χώρος όπου προορίζεται να τοποθετηθεί κλίβανος!
Στο δεύτερο σκέλος ενημέρωσε τον κ. Μαρινάκη για το ΔΙΚΕΠΑΖ και την ευκαιρία που έχει ο δήμος μας να ενταχθεί χωρίς κόστος σε ένα πρόγραμμα περισυλλογής, εμβολιασμού και στείρωσης των αδέσποτων ζώων. Έκανε αναφορά στις βάση συγκεκριμένου νόμου (3170/2003) υποχρεώσεις που έχει ο κάθε δήμος καθώς επίσης και για όσα δεν κάνει η διοίκηση του δικού μας δήμου για να την στηρίξει στο έργο της. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει λάβει καμία οικονομική ή άλλη βοήθεια και ενώ έχει αιτηθεί την ασφαλτόστρωση ένος μικρού δρόμου που οδηγεί στο κυνοκομείο, οι αρμόδιοι αδιαφορούν εδώ και 7 χρόνια! Να αναφερθεί ότι η κακή ποιότητα του δρόμου αυτού εμποδίζει την προσέγγιση φορτηγού μεταφοράς λυμμάτων με αποτέλεσμα ο χώρος εναπόθεσης αυτών να ξεχειλίζει. Κάθε χρόνο πιέζει ώστε να πραγματοποιηθούν μικρά προγράμματα για την περισυλλογή, την στείρωση και την σήμανση των αδέσποτων, κάτι το οποίο συμβαίνει αλλά δεν αποτελεί λύση στο χρόνιο και μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.
Το σημαντικότερο που προέκυψε από την συνάντηση είναι η διαβεβαίωση που έχει λάβει η κ. Γουίν από τον πρόεδρο του ΔΙΚΕΠΑΖ ότι οι μοναδικές από κάθε άποψη εγκαταστάσεις της κ. Γουίν διαθέτουν όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αποκτήσει η περιοχή μας το δικό της ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για τα αδέσποτα!
Ο κ. Μαρινάκης συνεχάρη την γνωστή ζωόφιλη και δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα της ένταξης του δήμου στο ΔΙΚΕΠΑΖ στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης δεσμεύτηκε ως διοίκηση να συνεργαστεί μαζί της ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι χώροι και να μην πάνε χαμένοι οι αγώνες της.