Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΤΖΑ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΜΠΕΝΑΡΔΗ

Γράφει ο άγνωστος blogger
http://www.mediablog.gr/wp-content/uploads/newspapers12.jpg
Ιδιαίτερη και κολακευτική αναφορά κάνει στο ιστολόγιο μας ο κ. Αλκιβιάδης Μπεναρδής στην στήλη του "από την σκοπιά ενός Μεγαρίτη" στην ΝΕΑ ΠΝΟΗ που κυκλοφορεί (φύλλο 219, σελ.11). Αναφέρεται στο θέμα του μπαζώματος του ρέματος Μαυρατζά με το οποίο είχε ασχοληθεί παλιότερα. Ίσως οι πηγές μας να είναι κοινές...

Η ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΤΑΜΠΕΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ!

Τα ονόματα του δημάρχου και των αντιδημάρχων στην μαρμάρινη πινακίδα στην βιασμένη πηγή του Μαυρατζά, καθώς και το όλο θέμα, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα ενός Μεγαρίτη από τον Καναδά που λέει "αν έρθω εκεί το καλοκαίρι για διακοπές και είναι όπως τα λέτε θα τους κυνηγήσω με την στραβολάδα!!!".
Το καλοκαίρι όμως ήρθε...

Τα ιστολόγια στα Μέγαρα έχουν πολύ χώρο για να κινηθούν και να λειτουργήσουν. Οι διαπλεκόμενες σχέσεις διοικούντων με τον τοπικό τύπο και η οικονομική εξάρτηση αυτού με μεγάλη κοινωνική μερίδα (διαφημίσεις, οικονομικές ενισχύσεις κτλ) αναγκάζουν τους αρθρογράφους να κινούνται σε ένα συγκεκριμένο και στενό πλαίσιο. Τα πραγματικά προβλήματα δεν αναδεικνύονται. Αντί αυτού βλέπουμεφωτογραφίες από τις λακκούβες, τον χλοοτάπητα του σταδίου και τα σκουπίδια που δεν μαζεύονται στις γειτονιές. Η μισή ύλη είναι ανακοινώσεις, δελτία τύπου συλλόγων και... μνημόσυνα!
Η κυκλοφορία άλλωστε μιλά από μόνη της.
---> Προσοχή στα blogs που διαχειρίζονται από τοπικούς δημοσιογράφους! Δημιουργήθηκαν γιατί θέλουν να είναι μέσα στο πνεύμα της εποχής και κατόπιν δακρύων που δεν κατάφεραν αυτοί να έχουν την τοπική πρωτιά!!!