Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΥ ΚΑΝΤΕΡΕ
Απάντηση από τoν αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νικόλαο Σηφουνάκη, έλαβε ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Καντερές, στην αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή, για την απομάκρυνση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην Περιφέρεια Αττικής. Ο Βουλευτής, σε δήλωση του, είχε επισημάνει, ότι: «Η απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα, καθώς προέχει η ασφάλεια των οδηγών που διέρχονται αυτών των δρόμων».
Στην απάντηση προς τον κύριο Καντερέ, ο κύριος Σηφουνάκης, μεταξύ άλλων, διευκρινίζει ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, την Περιφέρεια Αττικής καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποξήλωσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στους κύριους οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου.
Τονίζεται επίσης, ότι βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης εργολαβίες που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσουν στην αποξήλωση του συνόλου των παράνομα τοποθετημένων πινακίδων σε όλους τους κυρίους άξονες του Νομού Αττικής. Ο αρμόδιος Υφυπουργός τονίζει επίσης στην Απάντηση του, ότι σε ορισμένους δρόμους της Αττικής η αρμοδιότητα της απομάκρυνσης των παράνομων αυτών πινακίδων ανήκει αποκλειστικά στους τοπικούς ΟΤΑ και στις Περιφέρειες.
Ο Βουλευτής, αφότου έλαβε την παραπάνω απάντηση, σε τοποθέτηση του τόνισε ότι: «Είναι σίγουρα ένα θετικό βήμα να προχωρήσουν οι αποξηλώσεις των παράνομων πινακίδων στους κύριους άξονες ολόκληρης της Περιφέρειας μας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιλυθούν όμως και οι Δήμοι της αποξήλωσης όσων πινακίδων εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα τους. Στόχος όλων μας είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρο το οδικό μας δίκτυο. Θα παρακολουθώ την εξέλιξη αυτής της δράσης του Υπουργείου Μεταφορών, καθώς δεν πρέπει να θρηνήσουμε περισσότερα θύματα της ασφάλτου λόγω ύπαρξης αυτών των παράνομων πινακίδων.»