Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΟΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος
Θολό φορολογικό τοπίο από τον Παπανδρέου, με φορολογικές αλλαγές άγνωστες ως προς την έκταση αλλά και ως προς το μέγεθος, αναγγέλθηκαν από την Θεσσαλονίκη.
Η ενιαία φορολογική κλίμακα για όλους, δεν γνωρίζουμε ούτε ποια θα είναι, ούτε αν θα εφαρμοστεί σε όλες τις εταιρείες ή μόνο στις ανώνυμες. Δεν ξέρουμε επίσης αν θα φορολογηθούν έτσι και τα επιδόματα, οι πολύτεκνοι και βεβαίως οι αγρότες.
Το ΠΑΣΟΚ θα βρισκότανε σε δύσκολη θέση, αν υπήρχαν στην Νέα Δημοκρατία οι κατάλληλες "γάτες" που να τα πιάνουν αυτά στον αέρα και να τα λένε με απλά λόγια για να καταλαβαίνει ο κόσμος και όχι να μιλάνε με "υψηλό επίπεδο" για να τους καταλαβαίνουν στο Χάρβαρντ.
Ο Παπανδρέου έδειξε οτι περιβάλλεται από πολύ καλούς επικοινωνιολόγους, και μιλάει απλά, με γενικόλογα και αοριστίες, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δίνει συγκεκριμένα στοιχεία χωρίς να δίνει. Χρησιμοποιεί δηλαδή μία μέθοδο δοκιμασμένη από τον ίδιο του τον πατέρα, που ήταν ο απόλυτος επικοινωνιακός γάτος που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα.
Από την άλλη πλευρά η ΝΔ προφανώς νομίζει οτι κατεβαίνει σε εκλογές στη...Σουηδία. Αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις εκλογές "μαρς". Το τι θα σημαίνει αυτό, θα το καταλάβουμε όλοι μας αργότερα, αφού οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην συνέντευξη τύπου δεν κατόρθωσαν να κάνουν τον Παπανδρέου να τους αποκαλύψει οτιδήποτε. Ούτε για τα φορολογικά, ούτε για το Σκοπιανό, ούτε για τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης. Ήταν η πρώτη φορά που ο Παπανδρέου νίκησε τους δημοσιογράφους.