Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΤΖΑ

Γράφει ο άγνωστος blogger
Ένας νεοσύστατος σύλλογος βάζει τα γυαλιά στον Δήμο και στην Νομαρχία και δείχνει τον δρόμο στους άλλους εξωραϊστικούς και λοιπούς τοπικούς συλλόγους για το πώς πρέπει να ενεργούν όταν η τοπική αυτοδιοίκηση αδιαφορεί.

Υπάρχει μια κακή συνήθεια από κάποιους να αφήνουν μπάζα και σκουπίδια σε μέρη που είναι ερημικά και σχετικά απομακρυσμένα. Οι δράστες επιλέγουν σημεία πάνω σε κεντρικούς δρόμους με εύκολη πρόσβαση και εύκολη διαφυγή. Ένα τέτοιο σημείο είναι στον δρόμο για τον Άγιο Ιερόθεο, στο γεφύρι του ρέματος Μαυρατζά, δίπλα στις όχθες. Πριν 8 μήνες είχαμε κάνει και εμείς αναφορά για το χάλι που επικρατούσε εκεί και για την μικρή και εντελώς εκτεθειμένη μικρή χωματερή που κατά καιρούς παρουσιαζόταν από τις αλεπάλληλες ρίψεις μπαζών και διαφόρων άλλων υλικών. Μετά από πολλές πιέσεις ο Δήμος έκανε το χρέος του και τον περασμένο χειμώνα καθάρισε το μέρος αφαιρώντας παράλληλα οριστικά 2 κάδους που ήταν εκεί ώστε να μην ξανασυμβεί η ίδια άσχημη κατάσταση. Επειδή όμως δεν θα πάψουν ποτέ οι ασύνειδητοι το μέρος ξαναγέμισε πάλι με απορρίματα, και μάλιστα μη αδρανή και ανακύκλωσιμα στην πλειοψηφία τους. Το ποτήρι ξεχείλησε όταν ένας ηλίθιος πέταξε έναν σκοτωμένο σκύλο εκει.
Ύστερα από αυτοψία του υγειονομικού η οποία και κοινοποιήθηκε στον Δήμο Μεγάρων, ξαναπήγαν μηχανήματα. Ο καθαρισμός ήταν ανεπαρκής. Βλέποντας όλα αυτά οι του Δ.Σ. αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Έστειλαν με δικά τους έξοδα εργολάβο με μηχανήματα και έκανε το μέρος πραγματικό ελικοδρόμιο!
ΑΝΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ: "ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΑΤΕ" !!!
Όσα μαζεύτηκαν από εκεί ήταν ως επι το πλείστον σκουπίδια. Για αυτό και ο εργολάβος ζήτησε να μην πληρώσει στην χωματερή το αντίτιμο. Και δυστυχώς του αρνήθηκαν...! Με αφορμή αυτόν τον διάλογο έμαθε ο αρμόδιος αντίδημαρχος την πρωτοβουλία του Δ.Σ. και πρότεινε μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ...
Φαντάζεστε να δοθεί οικονομική ενίσχυση σε έναν σύλλογο για να καλυφθούν έξοδα εργασίας που οφείλει να κάνει ο Δήμος με τα μηχανήματα του; Για αυτό λοιπόν προκειμένου να μην εκτεθεί η δημοτική αρχή ζητήθηκε να αναγράφεται στην αίτηση ότι τα χρήματα πάνε για χορούς και πανυγήρια... Καλά ακούσατε...
Φυσικά η δουλειά έγινε και το μέρος έχει λάμψει από την καθαριότητα. Τα χρήματα με όποια αιτιολογία και αν δοθούν δεν έχει κανένα νόημα. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο δυσκίνητος και μερικές φορές ανύπαρκτος μηχανισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να παρακάμπτεται για να γίνονται εργασίες σαν και αυτές. Αρκεί να ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (δασαρχείο κτλ).
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ
- πιέσεις κατοίκων για καθαρισμό (βλέπε παλιό ρεπορτάζ πατώντας εδώ)
- δημοσιοποίηση θέματος στο megara press, στο blog troktiko και κατόπιν στον τοπικό τύπο (αρχές χειμώνα 2008)
- καθαρισμός του σημείου και απομάκρυνση κάδων την περασμένη άνοιξη
- νέα εναπόθεση μπαζών, αδρανών υλικών και ενός σκοτωμένου σκύλου
- πιέσεις προς τον Δήμο να απομακρυνθεί ο σκύλος και να καθαριστεί το μέρος επαγγελματικά
- καταγγελία στο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ και αυτοψία του ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ που περιέγραφε μια άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία κατάσταση.
- ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ και πρόχειρος καθαρισμός μετά την κοινοποίηση της αυτοψίας του υγειονομικού στον Δήμο Μεγάρων. Να σημειωθεί εδώ ότι καμία ευθύνη δεν έχει ο υπάλληλος που στάλθηκε. Ότι του είπαν έκανε.
- πρωτοβουλία του ΔΣ να προχωρήσει σε υποδειγματικό καθαρισμό στο σημείο αλλά και μέσα στο ρέμα! Δείτε τις φωτογραφίες...
Το σημείο λάμπει! Ένα χώρος επικίνδυνος για την δημόσια υγεία καθαρίστηκε έπειτα απο ιδιωτική πρωτοβουλία και με προκλητική απουσία της δημοτικής αρχής. Ακόμα και το αντίτιμο στην χωματερή ζήτησαν! Αν έχουν τον Θεό τους...
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΚΑΝΕ. ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΦΩΤΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΒΟΥΝΑ! ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ... ... ...
Καλό είναι να μάθουν όλοι λοιπόν την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι αυτή που αναφέρεται παραπάνω. Υπάρχουν αρκετοί που ξέρουν αυτή την ιστορία. Πάντως όλες οι ενέργειες αποδεικνύονται με έγγραφα (αυτοψίες, αιτήσεις κτλ). Και όποιος πει πάλι για την ανωνυμία μας έχουμε να του απαντήσουμε ότι ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ όσο τα υπόγεια κυκλώματα δρουν στην πόλη και όσο απειλούν. Μια φωνή από το πλήθος είμαστε και λέμε την αλήθεια. Όσοι θέλουν την ακούν.