Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ...

Γράφει ο γνωστός blogger
...και επιτέλους προβάλλουν το έντονο πρόβλημα της μή ύπαρξης κατευθυντήριων πινακίδων προς τα θέρετρα που βουλιάζουν κάθε καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, Αλεποχώρι και Ψάθα.
Μόνο που εμείς το φωνάζουμε καιρό...
Είδαμε στα φύλλα αυτής της εβδομάδας αλλά και της προηγούμενης ρεπορτάζ σχετικά με την ανυπαρξία πινακίδων για τους επισκέπτες που προσπερνούν την πόλη μας και πάνε να περάσουν καλά και να αφήσουν τα ωραία τους χρήματα στα παραλιακά μέρη του Κορινθιακού. Και πως να μην προσπεράσουν αφού δεν έχουν τίποτα να τους δείξουμε...
Το φαινόμενο να ρωτάνε οι περαστικοί μόλις βγαίνουν από την Εθνική είναι παλιό. Το πρόβλημα ξεκινά από την Νέα Εθνική και την σήμανση στην πρώτη έξοδο (πριν τα Goody's). Εκτός των άλλων τοποθεσιών έπρεπε να γράφει και τις περιοχές που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, δηλαδή Αλεποχώρι και Ψάθα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στην Κορίνθου-Τριπόλεως όπου σε κάθε έξοδο υπάρχει πινακίδα με τους δημοφιλείς προορισμούς.
Αν μπει λοιπόν εκεί η σχετική σήμανση από την Ολυμπία Οδό δεν θα οδηγούνται οι ταξιδιώτες στην δεύτερη έξοδο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ψάχνοντας να ρωτήσουν κάποιον περαστικό. Και αν βρουν περαστικό θα είναι αθίγγανος, αλλοδαπός, κάποιος ντόπιος με τα μούτρα κατεβασμένα ή ο κανένας!
Επαναλαμβάνουμε: Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ 2 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΨΑΘΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ Η ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ. Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ.