Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΚΑΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...

Θα ασχοληθούμε για μια άλλη φορά με την εφημερίδα ΑΙΧΜΗ. Στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής 24 Απριλίου υπάρχει ένα άρθρο με την υπογραφή του/της Τ.Μ. στην σελίδα με τα θέματα που συνοδεύονται από φωτογραφίες. Ο/Η Τ.Μ. μετέβη στο δημοτικό στάδιο και φωτογράφισε τα χορτάρια που βρίσκονται περιμετρικά του στίβου. Τα χορτάρια φτάνουν και το ενάμιση μέτρο ύψος και όταν ξεραθούν θα είναι η πιο "φαβορί" αιτία για πυρκάγια!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
Ο ρεπόρτερ δεν έβγαλε τις σωστές φωτογραφίες. Λίγα μέτρα πριν τα χορτάρια, ακριβώς εκεί που πατούσε δηλαδή, τα χόρτα ήταν κομμένα και τεμαχισμένα. Το σημείο ήταν καθαρισμένο με επαγγελματικό τρόπο. Δεν αναφέρθηκε δυστυχώς σε αυτό που είδε.
Ένας, και αν δεν το είδατε καλά το ξαναγράφουμε, ΕΝΑΣ υπάλληλος του σταδίου όπου έχει προσληφθεί με σύμβαση, εκτός των άλλων καθηκόντων του έχει αναλάβει φέτος, όπως και πέρσι, να καθαρίσει το μέρος από τα χόρτα. Λόγω της υγρασίας που επικρατεί από τα συνεχή ποτίσματα του χλοοτάπητα του βασικού γηπέδου τα χορτάρια σε σύντομο διάστημα ξαναβγαίνουν. Επανάληψη: Ο ένας και μονάδικος υπάλληλος των 700 ευρώ με τον αρχαίο εξοπλισμό που έχει στην διάθεση του από τις αποθήκες του σταδίου και με τα χέρια ξεριζώνει ότι μπορεί! Το 2009 στο δημοτικό στάδιο Μεγάρων, που με καμάρι λένε όλοι οτι είναι των Ολυμπιονικών, τα χορτάρια έκτασης 4 περίπου στρεμμάτων ξεριζώνονται με τα χέρια!!!
Πέρσι τέτοια εποχή εισήλθε μπουλντόζα ιδιώτη στο στάδιο και τοποθέτησε τα ξεριζωμένα χορτάρια σε μια άκρη δημιουργώντας ένα βουνό! Το βουνό αυτό είναι ακόμα εκεί!
Ο εξοπλισμός του σταδίου, του δημοτικού αυτού "στολιδιού" όπου οι πολλοί κάθονται στο κυλικείο και ο ένας δουλεύει, είναι αρχαίος. Με μια τσάπα, μια τσουγκράνα και με γάντια στα χέρια γίνεται αυτή η τόσο σημαντική δουλειά κάθε χρόνο. Το κόστος για την κοπή των θάμνων, γιατί περί θάμνων μιλάμε, είναι ελάχιστο. Αν υπήρχε ο ελάχιστος σεβασμός απέναντι στον εργαζόμενο από την διοίκηση του σταδίου θα βρισκόταν μια λύση για να αποφευχθεί αυτή η απάνθρωπη εργασία εν έτει 2009. Δεν ζούμε στον μεσαίωνα. Κάποιοι όμως κατέχουν την νοοτροπία που επικρατούσε εκείνη την εποχή και αυτό το υποδηλώνουν με τις εντολές που δίνουν.
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟ
Εκτός από τα χόρτα στον χώρο όπου συζητάμε, υπάρχουν και πολλά άλλα άχρηστα αντικείμενα. Πλαστικά μπουκάλια, ξύλα, κλαδιά από τα δέντρα των οποίων η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί από την έλλειψη περιποίησης, καθώς και άλλα απορρίματα είναι πεταμένα από τους χρήστες του σταδίου. Τι να προλάβει να πρωτοκάνει ο ένας και μοναδικός υπάλληλος;
Το κατεστημένο είναι γνωστό. Πως να αντιδράσει ένας αδύναμος μπροστά σε αυτό; Γιατί κανείς δεν γράφει στον τοπικό τύπο για αυτά που λαμβάνουν χώρα στο στάδιο; Ενώ κάποιοι απολαμβάνουν τις διοικητικές θέσεις τους και κάποιοι άλλοι παλαίμαχοι έχουν μετατρέψει το στάδιο σε τσιφλίκι τους παράγωντας μηδενικό έργο, έχουν άφησει έναν συμβασιούχο να ασχοληθεί με κάτι που είναι απάνθρωπο έτσι όπως το απαιτούν να γίνει.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ!
Λύσεις για το πρόβλημα που σας περιγράφουμε δεν θα δώσουμε. Το συνηθίζουμε αλλά τουλάχιστον δεν θα το κάνουμε τώρα. Αυτό θα γίνει τις προσεχείς ημέρες και μάλιστα με τρόπο που θα κάνει πολλούς να ικανοποιηθούν για αυτά που θα δουν γραμμένα... Και ενώ κάποιοι θα ικανοποιηθούν κάποιοι άλλοι θα μείνουν με το στόμα ανοικτό! Απλά θα αναφέρουμε ότι δεν πρέπει το χόρτο να γίνει δίμετρος θάμνος για να κοπεί! Υπάρχει τρόπος να είναι όλα περιποιημένα συνθέτωντας μια εικόνα που θα μας κάνει υπερήφανους αρκει οι εργασίες στο έδαφος να γίνονται την κατάλληλη εποχή...
Αναμόνη λοιπόν, και μάλιστα ... .... ..... χωρίς καμία χρέωση!
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Καμία σχέση δεν έχουν όλα τα παραπάνω με το θέμα το οποίο ετοιμάζουμε και αφορά την γενικότερη κατάσταση του σταδίου. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να πούμε, γιατί δεν κρατιόμαστε, ότι ο χλοοτάπητας του βασικού γηπέδου είναι σε τόσο άθλια κατάσταση που άλλοι εξοργίζονται και άλλοι κλαίνε από την εικόνα που αντικρίζουν. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ. Είναι ανύπαρκτοι οι αρμόδιοι και ανίκανοι να διαχειριστούν την δημόσια περιουσία κάνοντας το εξής απλό, να το συντηρήσουν ποτίζοντας το και παρατηρώντας το σε καθημερινή βάση. Κρίνουμε από αυτά που βλέπουμε.
Και μια σημειώση: αν κάτι λείπει τότε το ζητάμε. Αν οι υπεύθυνοι δεν έχουν στην διάθεση τους όσα χρειάζονται για να έρθει εις πέρας το έργο τους τότε το απαιτούν από την διοίκηση του σταδίου. Είναι απλό. Αφήνουμε τον καφέ και το αραλίκι στο κυλικείο και σηκωνόμαστε από την καρέκλα για να δείξουμε ότι σεβόμαστε τον εαυτό μας, τον εργοδότη μας και τους νέους της πόλης.