Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ

Π.ΑΜ.Ε.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ

Nα μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προτείνει ο ΟΟΣΑ
Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση
Παίρνοντας τη σκυτάλη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση της ΝΔ και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προτείνει νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα.
Κοινός τους στόχος είναι να φορτωθούν οι συνέπειες της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, ώστε να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Συγκεκριμένα, ο ΟΟΣΑ προτείνει:
· Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
· «καλύτερος ορισμός» (δηλαδή περιορισμός και σταδιακή κατάργηση) των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, και οι αναπηρικές συντάξεις να χορηγούνται από «ανεξάρτητους» γιατρούς. Δηλαδή από τις ιδιωτικές κλινικές.
· Να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια - μεταφορές (δηλαδή ΔΕΗ, ΟΣΕ, Ολυμπιακή Αεροπορία). Ειδικά για την ηλεκτρική ενέργεια επισημαίνεται ότι η παραγωγή - διανομή και διάθεσή της, πρέπει να «απελευθερωθούν» πλήρως (να εισέλθει δηλαδή το ιδιωτικό κεφάλαιο), ενώ προσθέτουν, ότι πρέπει να πέσουν τα εμπόδια σε ό,τι αφορά τον καθορισμό των τιμών. Να αυξηθεί δηλαδή η καταλήστευση των καταναλωτών από τους επιχειρηματίες – παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας
· Να μειωθεί ακόμα περισσότερο η φορολογία των επιχειρήσεων και να αυξηθεί η φορολογία των εργαζομένων
· Να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες, δηλαδή, η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία και την Παιδεία
· Να αυξηθούν οι επιδοτήσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις, με κεφάλαια που θα προκύψουν από τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
· Να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις και οι κατώτατοι μισθοί – ημερομίσθια, ξεκινώντας από τους νέους εργαζόμενους. Εργασίας
· Να προχωρήσει η λειτουργία των ΑΕΙ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή ως επιχειρήσεις με δίδακτρα κ.λ.π.
Όλες αυτές οι «προτάσεις» είναι ταυτόχρονα και απαιτήσεις των βιομηχάνων, ενώ περιέχονται, σε μεγάλο βαθμό, και στα πολιτικά προγράμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Το θράσος των βιομηχάνων ενισχύεται από την στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που ζήτησε μεγαλύτερες επιδοτήσεις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Μεγάλες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας που αφήνει ανενόχλητους τους εργοδότες να παραβιάζουν εργατικά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, να τρομοκρατούν και να απολύουν εργαζόμενους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Να εμποδίσουν την καπιταλιστική κρίση να γίνει «νεκροθάφτης» των εργασιακών δικαιωμάτων και εισοδημάτων.
Να συνειδητοποιήσουν ότι ο αγώνας για να είναι αποτελεσματικός χρειάζεται σύγκρουση με τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Χρειάζεται σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους. Να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ για να διεκδικήσουμε μαζί:
● Πλήρη σταθερή εργασία για όλους. ΟΧΙ στις απολύσεις.
● Άμεσες – μαζικές προσλήψεις στους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας. Ανάπτυξη κοινωνικών, πολιτιστικών υπηρεσιών και υποδομών (αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική προστασία, προστασία του περιβάλλοντος κ.α.) για τις λαϊκές ανάγκες, με κρατικές επενδύσεις.
● Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
● Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Κατώτερος μισθός στα 1400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο στα 56 ευρώ, κατώτερη σύνταξη στα 1120 ευρώ.
● Επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού, μέχρι να βρει ο άνεργος δουλειά. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
● «Πάγωμα» των δανείων και Επιχορήγηση ενοικίου για τους ανέργους

αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ
ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ