Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: Απαξιώνονται από την Κυβέρνηση η Γυναικεία Γεωργική Επιχειρηματικότητα και οι Νέοι Αγρότες στην Αττική

Κύριε Υπουργέ,
Έπειτα από καταγγελίες των Αγροτικών Συλλόγων της Αττικής διαπιστώνουμε ότι το σχέδιο της νέας ΚΥΑ που αφορά τους αγρότες δεν ευνοεί καθόλου την ανάπτυξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και των Νέων Αγροτών.
Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Σύλλογος Μαραθώνα ‘’Ο Σωτήρας’’ καταγγέλλει ότι στο άρθρο 10 και στην παράγραφο Ζ της ΚΥΑ εξαιρούνται οι γυναίκες των Αγροτών που θέλουν για πρώτη φορά να ασχοληθούν με το Γεωργικό επάγγελμα, χωρίς καμία ικανοποιητική αιτιολόγηση. Επιπλέον, εξαιρεί τους Νέους Αγρότες, αυτούς δηλαδή που ξεκίνησαν το επάγγελμα πριν 2 – 3 χρόνια, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι τα τελευταία τρία χρόνια δεν υπήρξε κανένα πρόγραμμα επιδοτήσεως για τους Νέους Αγρότες στην Αττική.
Οι αποκλεισμοί αυτοί έρχονται σαφέστατα σε αντίθεση με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ιεραρχούν πολύ υψηλά την γυναικεία επιχειρηματικότητα και την συμμετοχή των Νέων στο Γεωργικό επάγγελμα.
Κατόπιν όλων των παραπάνω,
Ερωτάστε:
Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μην αποκλειστούν από το δικαίωμα επιδοτήσεως οι γυναίκες των Αγροτών και οι Νέοι Αγρότες, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο έρχεται ενάντια στις ανάγκες ανάπτυξης του γεωργικού πληθυσμού της Αττικής και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης;