Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ;

Είναι θέμα πιθανοτήτων λένε κάποιοι. Κάποιοι άλλοι λένε είναι εντελώς αδύνατον καθώς αν γίνει κάτι προλαβαίνει να το ρίξει ο πιλότος σε κάποιο χωράφι... Μια άλλη άποψη είναι ότι πετούν υπερατλαντικές πτήσεις και αυτά δεν είναι τίποτα...
Όταν όμως μια μέρα θα μας έρθει στο κεφάλι κανένα ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού που πετούν συνεχώς πάνω από το νότιο τμήμα της πόλης, τότε θα γεμίσουμε αθώα θύματα.
Στο Τέξας των Η.Π.Α. ένα ελικόπτερο έπεσε και το γεγονός δημοσιεύσε το γνωστό blog troktiko. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την πτώση αυτή η οποία είναι αρκετά κλασική και μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αντίστοιχη.
Οι πτήσεις των ελικοπτέρων και των C 130 είναι πολύ συχνές ακόμα και βραδυνές ώρες. Ξέρουμε ότι οι πιλότοι είναι καλοί έως άριστοι. Ξέρουμε όμως ότι η πιθανότητα να πέσει ένα ελικόπτερο είναι μικρή, όχι όμως μηδενική. Τέλος αυτό που επίσης ξέρουμε είναι ότι όταν συμβεί το μοιραίο θα έχουμε ανθρώπινες απώλειες.
Κανένας δεν μας παρακίνησε να αναφερθούμε στο θέμα. Ούτε έχουμε μιλήσει με στρατιωτικούς που πετούν. Αλλά θα θέλαμε την άποψη κάποιου για να μάθουμε κυρίως γιατί πάνω από μια πόλη 35.000 κατοίκων γίνονται τόσες συχνές πτήσεις ακόμα και νύχτα.