Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΝΤΕΡΕ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Έγγαμος με την ιατρό Αικατερίνη Ανδρεάδου και πατέρας δύο τέκνων.Επάγγελμα: Μετεωρολόγος - Φυσικός.
Σπουδές: Πτυχιούχος Φυσικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακό στη Μετεωρολογική επιστήμη, με εξειδίκευση στην πρόγνωση του καιρού και ιδιαίτερα των επικίνδυνων φαινομένων. Πτυχιούχος της Στατιστικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Απόφοιτος της μεταπτυχιακής Σχολής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).
Ξένες γλώσσες: Αγγλικά.
Διεύθυνση: Γραφείο: Μητροπόλεως 36, 10563 Αθήνα, Τηλ.: 210-3242608, 210-3242138, 210-3224073. Οικία: Παιανίας 15, 15771 Ζωγράφου, Τηλ.: 210-7700578, Φαξ: 210-7790501.
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Εξελέγη βουλευτής Περιφέρειας Αττικής στις εκλογές του 2007.
Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες
Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην πρόγνωση του καιρού και υπεύθυνος έκδοσης των έκτακτων δελτίων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.Πρωτοπόρος στην παρουσίαση του δελτίου καιρού από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.Επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα καιρού της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.Συγγραφέας πλήθους δόκιμων μετεωρολογικών μελετών και πονημάτων με τοπικό αλλά και γενικότερο ενδιαφέρον και ομιλητής σε πολλές ημερίδες επιστημονικού, μετεωρολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Μέλος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρίας (ΕΜΤΕ).Νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής για τρεις συνεχόμενες θητείες.Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής σε θέματα Γεωργίας, Κτηνιατρικής, Αλιείας, Βιομηχανίας και Ανωνύμων Εταιρειών για δεύτερη τετραετία.Διετέλεσε με επιτυχία Πρόεδρος της διανομαρχιακής επιτροπής στην Νομαρχία Ανατολικής Αττικής για την εξέταση των περιβαλλοντικών μελετών που αφορούσαν τα Ολυμπιακά έργα (κωπηλατοδρόμιο, ιππόδρομος και ιππικό κέντρο Μαρκόπουλου, σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών, λεωφόρος Μαραθώνος κ.α.).Αντιπρόεδρος του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά Μαραθώνος, υπαγομένου στο πρόγραμμα προστασίας NATURA 2000.Μέλος της ΕΚΟ ΝΔ Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.Μέλος της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας στη Ραφήνα και της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής.Πρώτος επιλαχών βουλευτής στην περιφέρεια Αττικής στις Εθνικές Εκλογές του 2004.
Επιτροπές της Βουλής
Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Θέση: Μέλος
- Υποεπιτροπή υδατικών πόρων Θέση: Μέλος
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος Θέση: Μέλος
Προσωπική σελίδα Βουλευτήhttp://www.nikoskanteres.gr/
Διεύθυνση e-mail Βουλευτήnikoskanteres@hotmail.com