Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Δελτίο Τύπου
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχεδιάζει και δημιουργεί δομές διά βίου μάθησης.
Στο πλαίσιο εφαρμογής αυτής της στρατηγικής ιδρύθηκαν και λειτουργούν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων τα οποία προωθούν την ισότητα των ευκαιριών στην εκπαίδευση και ανταποκρίνονται στις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες του πολίτη. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κ.Ε.Ε απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες της χώρας άνω των 17 ετών . Πρωταρχικός στόχος είναι η απόκτηση νέων βασικών δεξιοτήτων και η αναβάθμιση αυτών που ήδη υπάρχουν.
Στη περιφέρεια της Δυτικής Αττικής ιδρύθηκε από τον Ιούλιο του 2006 και λειτουργεί το Κ.Ε.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με έδρα τα Μέγαρα.
Το ΚΕΕ Δυτικής Αττικής ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους ότι έχει ξεκινήσει και θα συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους η υποβολή αιτήσεων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν και πραγματοποιούνται σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής.
Οι ενότητες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται είναι
α) Ευρωπαϊκές γλώσσες-Ευρωπαϊκή Ιστορία
β)Περιβάλλον-Πολιτισμός-Τουρισμός-Περιφερειακή Ανάπτυξη
γ) Τεχνολογίες Πληροφορικής-Επικοινωνιών
δ) Οικονομία-Διοίκηση-Επιχειρήσεις
ε) Ψυχολογία, Σωματική και Ψυχική Υγεία, Διατροφή (κ.λ.π)
ζ) Πολιτισμός-Τέχνες-Διαχείριση ελεύθερου χρόνου
η) Ειδικά προγράμματα κοινωνικά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού (μετανάστες, τσιγγάνοι).
Αναλυτικά πληροφορίες για τις επιμέρους ενότητες και τις ώρες διάρκειας των προγραμμάτων στην αίτηση του υποψηφίου που επισυνάπτεται και για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΕ Δυτικής Αττικής, τηλ. 22960-81018, 22960-81019, Ισόγειο 1ου Ενιαίου Λυκείου Μεγάρων, Δευτέρα-Παρασκευή 9-8 μμ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ megara-press@yahoo.gr ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΛΟΥΜΕ.