Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΤΟ 2009

Γράφει ο ηλεκτρονικός ρεπόρτερ...
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Στις 11 Αυγούστου 2008 (http://megara-press.blogspot.com/2008/08/username-password.html) από αυτό εδώ το blog, που καταφέρε να αποκτήσει το δικό του αναγνωστικό κοινό σε σύντομο χρονικό διάστημα, είχαμε εκφράσει μια ιδέα. Να τοποθετηθεί κεραία ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης διαδικτύου στο κέντρο της νεολαίας, στην πλατεία Λυτάρα. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, όσο ποτέ άλλοτε! Μέσα στο 2009 τα υπουργεία Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνουν την υλοποίηση προγράμματος που θα καλύπτει σημεία δημόσιου ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταθμούς άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και πλατείες, χώρους συνάθροισης πολιτών, κ.λπ.
Ήδη στην Αθήνα λειτουργούν σημεία ασύρματης πρόσβασης και οι νέοι,κυρίως, παίρνουν τον φορητό τους υπολογιστή και συνδέονται από την καφετέρια ή από οποιοδήποτε σημείο γύρω από την ακτίνα εμβέλειας και σερφάρουν δωρεάν στο διαδίκτυο με ταχύτητες σαν αυτές του dsl! Να σημειωθεί ότι μετά την Αθήνα, ο δήμος Τρικκαίων προχωρήσε σε τέτοιου είδους κίνηση!
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ. ΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 5000 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ. ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!
Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους. (είδατε τι κάνει το ΕΣΠΑ;)
Η παραπάνω είδηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" καθώς και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας στο http://www.tanea.gr/. και το τσιμπήσαμε!