Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΩΝ;

Η ιδέα μας δεν προέρχεται από παρθενογέννεση. Ο θεσμός του κοινωνικού παντοπωλείου λειτουργεί στον δήμο Αθηναίων και σε πολλά άλλα μεγάλα αστικά κέντρα ανακουφίζοντας ανθρώπους με πολύ χαμηλά εισοδήματα και που αποδεδειγμένα έχουν πρόβλημα επιβίωσης.
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ:
Τα "παντοπωλεία της καρδιάς" όπως ονομάζονται σε μερικές περιοχές είναι σημεία όπου δημότες εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα μπορούν να προμηθεύονται εντελώς δωρεάν τρόφιμα και άλλα προϊόντα απαραίτητα για την επιβίωση τους. Η κάρτα εκδίδεται από ειδική επιτροπή που αξιολογεί τον αιτούντα με πολύ αυστηρά κριτήρια. Να θεωρηθεί δεδομένο ότι υπάρχει ανώτατο μηνιαίο πλαφόν.
Στην Αθήνα και σε άλλες 2 πόλεις της χώρας μας το παντοπωλείο τροφοδοτείται από την Καρφούρ-Μαρινόπουλος. Είναι δύσκολο έως αδύνατον να δεχτεί η εν λόγο εταιρία να συνεργαστεί με τον δικό μας δήμο, καθ' ότι σε αριθμό απόρων προηγούνται άλλοι. Η προσπάθεια όμως μπορεί να στηριχθεί με συνεργασία με όλα ή μερικά από τα πολυκατάστημα της περιοχής τύπου "Καρφούρ", από συλλόγους και φορείς αλλά και από μεμονωμένους πολίτες.
Η πρόταση μας είναι ολοκληρωμένη και ένας εκ των διαχειριστών του megara press θα καταθέσει σχετικό φάκελο με ολοκληρωμένη και πλήρως εφαρμόσιμη πρόταση μας στον αρμόδιο αιρετό της διοίκησης τις προσεχείς ημέρες, με απώτερο σκοπό να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Καλές οι προσπάθειες κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα να μοιράζονται στους άπορους τρόφιμα από τον δήμο. Οι ανάγκες όμως σίτισης δεν παρουσιάζονται μόνο 2 φορές τον χρόνο. Ειδικά για αυτούς που έχουν 3, 4 & 5 παιδιά!
Από την άλλη πώς γνωρίζουμε ότι όλοι αυτοί που λαμβάνουν τα τρόφιμα έχουν αποδεδειγμένα ανάγκη και δεν είναι επαγγελματίες ζητιάνοι μονίμως ρακένδυτοι;
Ανοίγοντας ελάχιστα τον φάκελο με την πρότασή μας προς την διοίκηση του δήμου να πούμε ότι:
"...ο δήμος είναι υποχρεωμένος αυτή την περίοδο να ενεργήσει ώστε διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και η γαλήνη. Σε λίγο καιρό συνάνθρωποι όλων των φυλών θα κλέβουν για να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί. Η πορνεία θα αυξηθεί. Οι αυτοκτονίες επίσης. Και πως μπορεί ο σύγχρονος κάτοικος των Μεγάρων που είναι απομονωμένος στο διαμέρισμα ή στην μονοκατοικία του βλέποντας συνδρομητική τηλεόραση ή σερφάροντας στο διαδίκτυο να αφουγκραστεί τον διπλανό του; Η εικονική πραγματικότητα από την αληθινή απέχει πολύ. ..."
Θα επανέλθουμε. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.