Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ MEGARA PRESS ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

ΕΝΑ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΝΕΟ!
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ MEGARA PRESS ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
O βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Μάκης Βορίδης έκανε ερώτηση στον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Σουφλιά σχετική με το δημοσιεύμα μας για την παλαιά Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και το οποίο σας παραθέτουμε σε σύνδεσμο παρακάτω. Οι βουλευτές μάς διαβάζουν και αυτό είναι ευχάριστο καθώς η δημοσιοποίηση των θεμάτων μας αποδεικνύεται μέχρι που μπορεί να φτάσει. Είχαμε πει και παλαιότερα ότι η φωνή μας μπορεί να ακουστεί πολύ μακριά...
Ευχαριστούμε τον κ. Βορίδη που εμπιστεύεται το ιστολόγιο μας για την ενημέρωσή του και για την προβολή του μέσω της ερώτησης που κατέθεσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

___________________________________________________________________
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
Θέμα: «Κατάσταση Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου »
Η παλιά οδός Αθηνών- Κορίνθου, ένας από τους παλαιότερους στην Ελλάδα, εξυπηρετεί καθημερινά κόσμο που μετακινείται από την Αττική στην Πελοπόννησο. Ο δρόμος αυτός, σύμφωνα και με φωτογραφικό ρεπορτάζ της διαδικτυακής εφημερίδας MEGARA PRESS της 2/2/09, είναι ένας κατεξοχήν επικίνδυνος οδικός άξονας που δεν συγχωρεί κανένα λάθος στους οδηγούς και του οποίου η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά από την υπερβολική χρήση και από την έλλειψη συντήρησης.
Ειδικότερα σημειώνεται ότι οι στροφές από την περιοχή Νεράκι έως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι κλειστές και χωρίς τη σωστή κλίση, ενώ πάσης φύσεως εμπόδια ,λακκούβες κλπ, αναγκάζουν τους οδηγούς να περνούν στην αντίθετη πλευρά του οδοστρώματος, αφού η κάθε λωρίδα κατεύθυνσης είναι πολύ στενή.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας η εν λόγω Εθνική Οδός και αν όχι, τι επεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί;
Πότε συντηρήθηκε για τελευταία φορά η παλαιά Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου; Έχουν επισημανθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι ατέλειες και τα επικίνδυνα σημεία της, αν όχι γιατί και αν ναι, πότε θα επισκευαστούν;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Χ. ΒΟΡΙΔΗΣ